Cornuri cu gem

Cornuri cu gem  (cornuricugem0)   imagine reteta

O reteta de post pe care mama o face destul de des. Chiar si de data asta, eu am fost doar cu pozatul si papatul :).

Ingrediente:

  • 200g margarina
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 vf cutit sare
  • 25g drojdie
  • 200ml apa
  • aprox 600g faina ( sau cum zice mama  „cat cuprinde” )
  • 1 plic zahar vaniliat
  • zahar pudra
  • rahat sau dulceata mai tare

Drojdia o frecam cu  putin zahar si apoi adaugam 2 linguri apa calduta si o lingura faina. Amestecam si lasam sa se umfle.

Cernem 500g faina intr-un vas mai inalt, adaugam drojdia dospita, sarea, zaharul, margarina topita si treptat apa calduta. Framantam bine si lasam sa dospeasca acoperit cu un servet textil timp de o ora. Daca mai e cazul mai adaugam faina.

Apoi ungem masa cu ulei si taiem cornuletele. Ingenios, punand peste aluat o farfurie cu fundul in sus si apoi decupand cu un cutit forma. Rezulta un cerc pe care il impartim in 8.

Cornuri cu gem  (cornuricugem1 290x217)   imagine reteta

Umplem fiecare corn cu rahat, gem sau nuca macinata amestecata cu gem si le asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt.

Cornuri cu gem  (cornuricugem2 290x217)   imagine reteta

Lasam sa mai creasca 15 minute si apoi coace timp de aprox. 30 minute la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil.

Cornuri cu gem  (cornuricugem4 290x217)   imagine reteta

Fierbinti se dau prin zahar pudra si se aseaza 4 pe platou, unul in palma :). Sunt foarte pufoase nici nu ai zice ca sunt de post. A doua zi nu stiu cum sunt ca nu au mai ramas :).

Cornuri cu gem  (cornuricugem01)   imagine reteta

Reteta este preluata din revista Practic in bucatarie.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci, Preparate de post. Etichete: , .
loading...

14 comentarii la reteta Cornuri cu gem

  1. pansy

    ce deliciu pentru post!

    Raspunde
  2. alinutzika

    tare bune!

    Raspunde
  3. Mare Maria

    Yammy,yammy, ce pofta mi-ai facut…..!!!!!Pupici:x

    Raspunde
  4. nico

    Acuma i-am terminat de facut,nu ma prea pricep la prajituri dar cornuletele mi-au iesit foarte foarte bune,nu ma satur…:),mersi mult pentru reteta!
    Craciun fericit si Un an nou mai bun si mai bogat in toate!

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur de reusita :), Sarbatori frumoase si tie si sper sa incerci si alte retete de dulciuri !

      Raspunde
  5. Ada

    Amalia, am facut inca o reteta excelenta de-a ta….cornuletele sunt foarte bune!!! Sa-i dea Dumnezeu sanatate mamei tale ca are o super reteta!!!! Craciun fericit si tot ce va doriti!!! Salutari de la Brasov!!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult Ada , o sa-i transmit :).

      Raspunde
  6. LOREDANA

    Amalia-MULTUMESC!!!inca o reteta ffff buna am facut-o aseara si au iesit suuuuupppper nu am crezut niciodata ca poate sa fie atat de interesant si placut sa faci prajituri tot timpul am avut o teama de a face ceva dulce dar cu tn totul devine usor si ma bucura enorm rezultatele o sa incerc tortul egiptean maine pt fiul meu care implineste 4 anisori vineri pe 13 si imi umple inima de bucurie cand sta numai pe langa mine sa vada ce bunatati mai fac eram adepta magazinelor in privinta dulciurilor dar cu tine am uitat de ele MULTUMESC

    Raspunde
    • Amalia

      Loredana faptul ca gatesti in casa si nu cumperi de la cofetarii este pentru mine cea mai mare multumire… e foarte important sa-ti reuseasca prima reteta pentru ca apoi prinzi curaj si experienta :)… sper sa incerci si retetele de tort cu branza de vaci, ma gandesc ca sunt bune pentru baietel!
      la multi ani si sa-i dea Domnul multa sanatate!

      Raspunde
  7. daniela B

    draga amalia am facut multe din retetele tale si toate mi-au iesit ffff bune ( tortu egiptean ia dat pe spate pe colegi mei spanioli ) la cornulete in loc de margarina se poate pune unt? nu prea imi place margarina de aici multumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Sigur ca da, ma bucur ca iti plac retetele !

      Raspunde
  8. daniela B

    multumesc ptr raspuns au iesit bune cu unt,n-ai cumva o retea ptr pelemenie nici nu stiu cum se scrie este un aluat si se umple cu branza si dupa se fierbe ,prietenul meu este din cernauti si ma omoara sa-i fac „pelemenie”?

    Raspunde
    • Amalia

      Din pacate nu am reteta :)… nu cumv sunt coltunasi cu branza, stiu ca in Moldova se consuma asa ceva… si sunt tare buni !

      Raspunde
  9. daniela B

    tu crezi ca ar merge reteta de taietei de casa? o ai?

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>