Tiramisu cu portocale si ricotta

Tiramisu cu portocale si ricotta
Tiramisu cu portocale si ricotta

Cand e vorba de dulciurile rapide se sca tie clar ca tiramisu, celebra prajitura italiana este rege absolut! Nu cunosc prajitura care sa se prepare atat de repede si de usor, bineinteles daca folositi ingrediente de calitate si respectati pasii retetei. Eu sunt mare fan tiramisu si pe blog am cateva variante toate preparate si repetate de cateva ori, Zilele trecute am vazut pe pinterest o reteta foarte de efect si care mi s-a parut excelenta, tiramisu cu portocale si ricotta. Este o varianta pentru cei care prefera prajiturile dulci acrisoare, cu crema aromata si foarte fina. Cred ca va ramane varianta de tiramisu pe care o sa o incerc si cu alte fructe, crema este fara oua si are in plus ricotta, urda dulce si cremoasa care se preteaza a fi incercata cu succes la orice prajitura.

Nu aveam in plan sa o prepar azi, dar cum maine este Valentine’s day am vrut initial sa cumpar ceva dulce gen bomboane de ciocolata dar m-am gandit de ce sa nu prepar eu reteta de tiramisu care mi-a ramas in minte? Am iesit mult mai castigata si mai ieftin decat cu bomboanele de ciocolata, plus ca este oarecum sanatoasa, contine suc de protocale, ricotta, mascarpone si piscoturi. Si un strop de ciocolata.

Alte retete de tiramisu gasiti pe blog aici:

Tiramisu cu portocale si ricotta

Tiramisu cu portocale si ricotta
Tiramisu cu portocale si ricotta

Ingrediente pentru 8 felii mai mari de tiramisu cu portocale:

  • 250g ricotta
  • 250g mascarpone
  • 200ml smantana pentru frisca
  • 100g zahar
  • 100-150 ml suc proaspat de portocale
  • 250g piscoturi
  • 30g ciocolata

1. Pentru inceput punem ricotta intr-o sita si o lasam sa se scurga de zer timp de 30 de minute.

Intre timp pregatim restul ingredientelor; smantana de frisca o mixam impreuna cu un plic de zahar vaniliat pana obtinem frisca. Daca folositi smantana pentru frisca vegetala indulcita nu mai adaugati zahar.

2.Punem intr-un bol mascarponele , zaharul si ricotta si le mixam pana se topeste zaharul. Adaugam frisca si amestecam usor cu un tel de tip para pana se incorporeaza.

3. Trecem fiecare piscot prin sucul de portocale si il asezam unul langa altul cu partea zaharoasa in sus. Punem jumatate de crema apoi radem ciocolata si repetam operatiunea; piscoturi trecute prin suc de portocale si apoi crema pe care o spritam cu un pos. Daca nu aveti asa ceva ii puteti da un aspect neglijent ajuntandu-va de fundul unei linguri de metal.

Tiramisu cu portocale si ricotta

Tiramisu cu portocale si ricotta

Radem deasupra coaja de portocala si tiramisu este gata. Nu v-am scris eu ca nu exista prajitura mai rapid si usor de facut? :)

Punem prajitura la rece 3-4 ore apoi o servim taiata felii.

Tiramisu cu portocale si ricotta
Tiramisu cu portocale si ricotta

 

 

Este delicios!

Reteta este preluata de aici cu mici modificari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.