Tiramisu

Tiramisu  (tiramisu01)   imagine reteta

Fel principal sau desert pentru weekend? Desert, prima alegere :). Si cum am primit ingredientele principale ( mascarpone si piscoturi ) am facut rapid un tiramisu reteta clasica, adica cu oua.

Timp de preparare: 40 min + 2-3 ore la frigider

Ingrediente: ( 8 portii )

  • 400g piscoturi ( nu mancati niciunul ca ajung la marele fix :))
  • 500g mascarpone
  • 6 oua
  • 120g zahar
  • 250 ml cafea cu zahar
  • cacao pudra aprox 2 linguri

Prepararea e foarte simpla; separati galbenusurile de albusuri si le mixati impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit.

Tiramisu  (tiramisu1 290x120)   imagine reteta

Albusurile le batem spuma .

Punem intr-un bol smantana mascarpone ( pfui cate calorii contine ) o frecam putin cu o lingura de lemn si adaugam treptat galbenusurile frecate cu zahar.

Tiramisu  (tiramisu2 290x120)   imagine reteta

Amestecam bine si apoi punem albusurile, amestecand usor peste cap sa fie crema cat mai pufoasa.

Tiramisu  (tiramisu4 290x120)   imagine reteta

Si o manuta de ajutor :)

Tiramisu  (tiramisu3 290x217)   imagine reteta

Cafeaua racita o punem intr-o farfurie adanca si apoi trecem prin ea rapid fiecare piscot pe o parte si pe alta si le asezam unul langa altul intr-un vas dreptunghiular sau patrat dupa preferinta. Punem un strat de crema ( aproximtiv jumatate ) apoi piscoturile de data asta un pic mai departate iarasi crema si apoi piscoturi la fel ca in primul strat.

Tiramisu  (tiramisu5 290x217)   imagine reteta

Deasupra punem putina crema si apoi pudram cu cacao.

Tiramisu  (tiramisu6 290x120)   imagine reteta

Punem tava la frigider 2-3 ore si apoi servim. Puteti sa o lasati si mai putin dar crema nu va fi asa de tare.

Sfat: Pentru un efect frumos puteti sa construiti fiecare portie de tiramisu in boluri patrate sau borcanase .

Reteta este preluata de pe giallozafferano.it

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .
loading...

9 comentarii la reteta Tiramisu

  1. Adrian

    super reteta.. 10+
    ce mai face micutul?

    Raspunde
    • Amalia

      Biine, saptamana asta a fost putin bolnavior dar acum e bine :)… a inceput sa isi foloseasca degetele cand mananca :))

      Raspunde
  2. ...iulia...

    …arata super…fiica mea ma roaga de ceva timp sa fac si eu tiramisu…nu exagerez,dar cred ca de la inceputul vacantei de vara…acum,citind reteta ta ma voi incumeta…nu pare complicat…cum iau cele necesare…ii voi face o surpriza:)…Multumesc,pt retetele minunate! …sanatate celui mic si intregii tale familii…si sa ne bucuri incontinuare privirea si gustul:)…

    Raspunde
    • Amalia

      Sa-l incercati, o sa vedeti ca merge usor … important e sa-l tineti la frigider sa se intareasca crema… astept sa-mi scrieti cum a iesit !

      Raspunde
  3. marya

    BUNA AM O INTREBARE: PUTETI SA POSTATI VA ROG FRUMOS D-NA AMALIA RETETA PRAJITURII” AMANDINA” SI RETETA PRAJITURII” DOBOS” CAT MAI REPEDE POSIBIL CA A-SI AVEA NEVOIE DE ELE VA MULTUMESC CU RESPECT.

    Raspunde
  4. catalina

    buna,amalia.iarta-ma ca imi permit sa iti dau un sfat,eu nefiind nici pe departe la nivelul tau,dar tiramisu e specialitatea familiei si am si primit de la colegii din madrid titlul de „reina del tiramisu” :)) eu as inmuia un pic mai mult piscoturile.un strop.

    Raspunde
    • Amalia

      Oki, multumesc pentru sfat !

      Raspunde
  5. livia17-1977

    intresanta si combinatia ta am sa o ancerc si pe asta ca eu am una cu fisca si mascarpone

    Raspunde
  6. roxana

    Tocmai am terminat, e la frigider. Abia astept sa vad cum a iesit. Cafeaua nu a ajuns, desi am inmuiat piscoturile f putin. Cred ca ar trebui cam 400ml cafea. Revin cu impresii dupa „degustare” :)

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>