Mancare de mazare

Bine v-am regasit dragii mei !In primul rand promit sa raspund la toate comentariile :). Am lipsit o perioada , am fost in concediu ,a fost frumos si bine cu mult soare . Printre altele o saptamana am fost la tara unde am gatit cateceva , am fotografiat si zilele astea postez :).

Reteta de mai jos merge si ca garnitura si ca fel de mancare. Este aromata si delicioasa mai ales daca o faceti cu mazare proaspata.

Ingrediente:

  • aprox 400g mazare
  • 2 frunze de menta
  • 1 ceapa mica
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 1 lingurita boia dulce
  • 300 ml bulion
  • sare, piper
  • marar proaspat

Fierbem mazarea cu sare si frunzele de menta. Intr-o cratita incingem uleiul si adaugam ceapa tocata. Lasam sa se prajeasca putin , apoi adaugam boiaua, amestecam apoi adaugam faina. Amestecam cateva secunde apoi adaugam treptat bulionul. Obtinem un sos de rosii pe care il condimentam cu putina sare si piper. Adaugam si mazarea strecurata, amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute la foc mic. La sfarsit presaram marar tocat. 

Servim cu friptura sau ca atare.

8 comentarii la „Mancare de mazare”

  1. Iubita, dar unde ai disparut? Bine ca ai revenit!Uf… de cateva saptamani, ma uit pe pereti! Nu ai mai postat nimic! Sunt tare fericita ca esti din nou printre noi. De bucurie maine promit sa fac reteta! Mazarea e preferata mea! Te pup scumpa mea!

  2. M-am oprit un pic din gatit mancare chinezeasca caci nu mai rezistau ai mei acasa :)si nu mai aveam nici o idee. Practic, m-ai salvat! Siiigur e delicioasa aceasta mancarica a ta. O pun in aplicare cat de curand! Multumesc!

  3. Citind reteta ta, ma gandeam ca e chiar mazarea clasica cum o face mama mea. Pana am dat de frunzele de menta… este o combinatie interesanta pe care o sa o incerc si eu :)

    Bine ai revenit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.