Mancare de mazare

mancare-de-mazare-amalia-1

Bine v-am regasit dragii mei! In primul rand promit sa raspund la toate comentariile :). Am lipsit o perioada , am fost in concediu ,a fost frumos si bine cu mult soare . Printre altele o saptamana am fost la tara unde am gatit cateceva , am fotografiat si zilele astea postez :).

Cam asa incepea reteta mea acum multi ani, anul in care o completez este 2022 si in care adaug si modalitatea de preparare ultrarapida cu mazare congelata. Se face in maxim 15 minute si va asigur ca este foarte buna.

Mancarea de mazare se poate servi ca atare ca si o mancare in zilele de post sau ca garnitura alaturi de o friptura de porc. Nu as recomanda-o la carnea de pui, mi se pare ca  cel mai bine merge cu carnea de porc, afumatura sau carne de vita.

O alta varianta incare o puteti servi, pe care sotul meu o adora este cu oua ochi, e minunat de buna! Orice varianta alegeti va recomand sa consumati mazare este gustoasa si verde adica sanatoasa :)

Mancare de mazare cu mazare proaspata

Ingrediente:

  • aprox 600g mazare proaspata
  • 2 frunze de menta
  • 1 ceapa mica
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 1 lingurita boia dulce
  • 250ml bulion sau rosii pasate
  • 1/2 lingurita de zahar
  • sare, piper
  • marar proaspat

Fierbem mazarea cu sare si frunzele de menta. Intr-o cratita incingem uleiul si adaugam ceapa tocata. Lasam sa se prajeasca putin , apoi adaugam boiaua, amestecam apoi adaugam faina. Amestecam cateva secunde apoi adaugam treptat bulionul. Obtinem un sos de rosii pe care il condimentam cu putina sare si piper, adaugam si zaharul acesta reduce din aciditatea rosiilor. Adaugam si mazarea strecurata, amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute la foc mic. La sfarsit presaram marar tocat.

Servim cu friptura sau ca atare.

Manzare de mazare cu mazare congelata

mancare-de-mazare-amalia-2

Ingrediente 4 portii:

  • 2 linguri ulei
  • 500g mazare congelata
  • 1 ceapa alba mare
  • 200ml rosii pasate
  • 1 lingura de faina sau amidon alimentar
  • 1/2 lingurita de zahar
  • sare, piper, marar proaspat

Incingem uleiul intr-o cratita, adaugam ceapa tocata si amestecam pana se caleste. Adaugam jumatate din cantitatea de rosii pasate, mazarea congelata sare, piper si zaharul care reduce din aciditatea rosiilor. Lasam sa se faca cu capac aproximativ 10 minute .

Separat amestecam faina cu rosiile pasate si adaugam amestecul la mazare. Amestecam pana se ingroasa si lasam sa mai dea cateva clocote.

Stingem focul si adaugam marar proaspat.

mancare-de-mazare-amalia-1

Servim!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Mancare de mazare”

  1. Iubita, dar unde ai disparut? Bine ca ai revenit!Uf… de cateva saptamani, ma uit pe pereti! Nu ai mai postat nimic! Sunt tare fericita ca esti din nou printre noi. De bucurie maine promit sa fac reteta! Mazarea e preferata mea! Te pup scumpa mea!

  2. M-am oprit un pic din gatit mancare chinezeasca caci nu mai rezistau ai mei acasa :)si nu mai aveam nici o idee. Practic, m-ai salvat! Siiigur e delicioasa aceasta mancarica a ta. O pun in aplicare cat de curand! Multumesc!

  3. Citind reteta ta, ma gandeam ca e chiar mazarea clasica cum o face mama mea. Pana am dat de frunzele de menta… este o combinatie interesanta pe care o sa o incerc si eu :)

    Bine ai revenit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.