Atunci cand iti este foame se pare ca cel mai la indemna sunt retetele cu cartofi sau niste carne la gratar ar zice carnivorii sau o salata bogata ar zice vegetarienii. Dar noi suntem romani asa ca o dam cu cartofii :) Retete de cartofi gasiti destule, de la banala tocanita sau salata orientala la tot felul de mancaruri in special servite la cina pentru ca sunt usoare.
Daca sotul vede mancarurile cu cartofi ca o garnitura la carne eu ii mananc ca atare, imi plac mai ales cei din gradina bunicii. Daca aveti noroc sa gasiti cartofi bio atunci va recomand sa-i consumati si sa-i preparati ca in reteta de mai jos, pe care am gasit-o pe un alt blog a carui denumire am uitat-o.
fleuri de gratinuri si
Ingrediente:
- 800g cartofi
- 2 oua
- 80g faina
- 1 legatura patrunjel
- sare
- 3 linguri smantana
- 150g branza sarata
Preincalzim cuptorul la 200 de grade.
Fierbem cartofii, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoare.Adaugam sare, faina, ouale si jumatate din legatura de patrunjel tocata si amestecam. Punem apa la fiert cu putina sare. Cand da in clocot micsoram focul. Formam cu mana uda galuste ( alegeti voi marimea ) pe care le punem la fiert timp de 15 minute.
Intr-un vas termorezistent punem smantana, o intindem cu o lingura si adaugam 6 linguri de apa. Scoatem galustele cu o paleta
le punem in tava
Bagam tava la cuptor pana se rumeneste branza deasupra. Servim cu patrunjel verde si smantana.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Foarte bine arata si cred ca sunt si bune. Trebuie sa le fac si eu!
Si cu ouale ce facem :) ???
Le adaugam la cartofi , am uitat sa scriu :).
Que delicia. Saludos
Oh, Amalia! I´m really impressed!
The Knödel are perfectly done! Very yummy :-D
Thank you for your interest and I´m happy that your like the recipe!
Greetings from Vienna :-)
le fac , le fac, ce bine arata :D
Fac si eu deseori,sunt delicioase!
Dar fara smintina in tava,asa cu lingura si fara mila!
Interesanta faza cu smintina cu apa!am sa incerc o data!
Arata foarte bine… Ale tale vreau sa zic :)…. mi-e mi-a iesit o supa buna din dezintegrarea bilelor in apa de fierbere…. … oi fi pus prea putina faina..?
Da cu siguranta, trebuia sa faci una de proba si sa o fierbi :)… sper ca nu te-ai enervat prea tare :)
Foarte bune! Multumesc pentru reteta!
Cu multa placere!