Cartofi in sos picant

Azi am vrut sa fac Patatas bravas si dupa ce-am pus cartofii la prajit , am citit ca trebuiau fierti si apoi prajiti , Jose ma scuzi ca am inceput cu stangul :) …. asadar i-am gatit altfel .

Ingrediente:

  • aprox 1kg cartofi
  • 150 ml sos de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare, piper
  • sos chilli ( cantitate dupa cat de iute va place sa mancati)

Spalam bine cartofii ( eu pe cei noi nu-i curat de coaja) ii taiem in sferturi si ii prajim. Deschid o paranteza si va scriu ca am primit o tigaie dry coooker acum o luna. Nu m-a impresionat deloc , pentru ca e din teflon si extrem de usoara. Eu sunt adepta tigailor si cratitelor din inox sau fonta. Am incercat-o si de saptamana trecuta nu ma mai pot desparti de ea. E super! Poti praji in ea aproape orice cu foarte putin ulei. Cartofii din reteta asta i-am prajit in  2 linguri de ulei. Gata cu reclama,  ca nu ma plateste nimeni pentru asta :).

Revin la sos. Zdrobim usturoiul , il amestecam cu sosul de rosii si patrunjelul tocat. Adaugam cateva picaturi sos iute, sare si piper. Scoatem cartofii intr-un castron si turnam sosul peste ei. Amestecam usor si lasam sa stea 5 minute.

Servim. Buni , buni mai ales daca folositi  cartofi noi.

3 comentarii la „Cartofi in sos picant”

  1. Ediith eu sunt incantata de el mai ales pentru legume si carnea de pui. Soacra mea l-a cumparat, a dat in mania cumparaturilor de la TV :)).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.