Cartofi in sos picant

Azi am vrut sa fac Patatas bravas si dupa ce-am pus cartofii la prajit , am citit ca trebuiau fierti si apoi prajiti , Jose ma scuzi ca am inceput cu stangul :) …. asadar i-am gatit altfel .

Ingrediente:

  • aprox 1kg cartofi
  • 150 ml sos de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare, piper
  • sos chilli ( cantitate dupa cat de iute va place sa mancati)

Spalam bine cartofii ( eu pe cei noi nu-i curat de coaja) ii taiem in sferturi si ii prajim. Deschid o paranteza si va scriu ca am primit o tigaie dry coooker acum o luna. Nu m-a impresionat deloc , pentru ca e din teflon si extrem de usoara. Eu sunt adepta tigailor si cratitelor din inox sau fonta. Am incercat-o si de saptamana trecuta nu ma mai pot desparti de ea. E super! Poti praji in ea aproape orice cu foarte putin ulei. Cartofii din reteta asta i-am prajit in  2 linguri de ulei. Gata cu reclama,  ca nu ma plateste nimeni pentru asta :).

Revin la sos. Zdrobim usturoiul , il amestecam cu sosul de rosii si patrunjelul tocat. Adaugam cateva picaturi sos iute, sare si piper. Scoatem cartofii intr-un castron si turnam sosul peste ei. Amestecam usor si lasam sa stea 5 minute.

Servim. Buni , buni mai ales daca folositi  cartofi noi.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Cartofi in sos picant”

  1. Ediith eu sunt incantata de el mai ales pentru legume si carnea de pui. Soacra mea l-a cumparat, a dat in mania cumparaturilor de la TV :)).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.