Fursecuri cu nutella și banane

fursecuri-cu-nutella-si-banane-amalia-1

Nimic mai simplu și mai bun decât aceste fursecuri fragede cu nutella si banane. Sunt foarte usor de preparat si merg de minune alaturi de o cana de lapte cald la micul dejun sau alaturi de un ceai intr-o dupa amiaza ploioasa. Defapt cred ca merg cu orice ocazie, la noi s-au mancat atunci cand le-am facut, caldute, copiii nu au mai avut rabdare sa se raceasca. Am pastrat unul sa vad cum se comporta a doua zi si pot sa spun ca a ramas la fel de fragede.

Cred ca se pot umple si cu mere sau cu gem , inca nu am incercat aceste variante, dar le am in calcul cum s-ar spune.

fursecuri-cu-nutella-si-banane-amalia-2

Practic avem un aluat fraged la care am folosit unt normal adica cel cu 65% grasime, cred ca daca folositi un unt cu mai multă grasime vor fi si mai fragede. Reteta de aluat este demna de tinut minte deoarece se poate folosi si la galette acele minunate placinte rustice,

Ca si umplutura am folosit nutella si o feliuta de banana, recomand o jumatate de felie de banana, ca sa se poate impaturi mai usor,

In rest un singur sfat: faceti din prima portie dubla, pentru ca se topesc rapid :)

Fursecuri cu nutella si banane

Ingrediente pentru aproximativ 15buc:

Pentru aluatul de fursecuri:

  • 160g faina tip 000
  • 115g unt cu grasime minim 65%
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 60ml apa rece

Pentru umplutură:

  • 1/2 banana taiata felii si fiecare felie in jumatate
  • 100g nutella

Mai aveti nevoie de 1 ou batut

Pentru a prepara aluaturile fragede va este de foarte mare ajutor un robot de bucatarie.  Aluatul fraged trebuie preparat rapid, astfel incat grasimea sa nu se topeasca de la caldura degetelor.

Asadar in vasul de la blender puneti faina, sarea si zaharul pe care le amestecati usor. Adaugati untul rece taiat cubulete si mixati rapid cateva secunde. O sa vedeti ca amestecul devine nisipos. Adaugati apa rece si mixati putin pana se incorporeaza si aluatul devine omogen.

fursecuri-cu-nutella-si-banane-amalia-3

Il inveliti in folie si-l puneti la frigider minim o ora.

fursecuri-cu-nutella-si-banane-amalia-4

Preincalzim cuptorul la 180grade Celsius. Tapetam o tava cu hartie de copt si o lasam deoparte.

Pe masa infainata ( folositi faina pentru a putea intinde aluatul ) intindeti aluatul cu grosimea de 3mm si apoi decupati cercuri cu diametrul de 9cm. Eu am folosit o cana pentru decupat.

fursecuri-cu-nutella-si-banane-amalia-5

Pe jumatatea fiecarui cerc puneti aproximativ o lingurita de nutella si jumatate de feliuta de banane. Eu am pus la o parte din ele o felie si sa stiti ca s-au inchis foarte greu ( sunt cele din dreapta in tava din poza). La unele nu am pus deloc :) Aluatul ramas il strangeti, intindeti din nou, decupati forme si tot asa pana se termina.

fursecuri-cu-nutella-si-banane-amalia-6

Ungeti marginile cercurilor cu ou batut si apoi le lipiti si apasati usor cu furculita.

Atentie, infainati masa si incercati sa lucrati rapid sa nu se inmoaie aluatul.

Puneti fursecurile in tava si le ungeti cu ou batut. Optional puteti pune putin zahar brun deasupra. Eu nu am pus deoarece nutella e suficient de dulce si nu am vrut sa fie foarte dulci.

fursecuri-cu-nutella-si-banane-amalia-7

Coaceti fursecurile timp de 25 de minute.

Le scoateti si le lasati putin sa se raceasca inainte de servire.

fursecuri-cu-nutella-si-banane-amalia-8

Serviti!

fursecuri-cu-nutella-si-banane-amalia-9

Reteta este preluata de pe Home cooking adventure.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.