Una din cele mai fine rulade pe care am mâncat-o vreodată și vă spun sincer că m-a dus cu gândul la sarbatorile de iarna pentru că are o aroma atat de calda de scortisoara, iar crema de brazna este dulce acrisoara perfecta pentru rulada.
De mult timp cautam retete de prajituri cu dovleac in varianta in care nu stii ca sunt cu dovleac, copiii nu-l mananca iar eu il ador :) , dar sincer multe din retetele gasite erau cu ulei cam mult si faina si foarte mult praf de copt. Am gasit aceasta reteta pe un blog din State, sincer nu stiu cui ii apartine pentru ca am mai gasit-o pe vreo 3 bloguri fara sa fie specificata sursa. Dar nu asta e important ci faptul ca reteta este perfecta, am cantarit toate ingredientele ca sa o puteti incerca si voi pentru ca erau in cups ( urasc unitatea asta de masura).
O sa scriu si cateva recomandari de care va rog sa tineti cont. In principiu rulada s eface foarte simplu, desi nu are ulei este usor umeda de aceea atunci cand o rulati trebuie sa presarati zahar pudra altfel cand se raceste se va lipi putin.
Cu dovleacul v-am scris cred in articolul anterior, cumparati unul mai mare, il coaceti sau fierbeti apoi il faceti piure si-l portionati in pungi de 200g , il congelati si gata, cand aveti nevoie la vreu preparat il dezghetati la microunde.
Ca si crema am folosit o combinatie de branza de vaci cremoasa, unt , zahar si cateva arome. Bineinteles ca m-am grabit in magazin si am cumparat o crema de branza sarata, aveti grija sa nu patiti ca si mine :), apoi am luat la graba o branza de vaci cu grasime multa, tot cremoasa.
Rulada sta foarte bine la frigider, cateva zile, la noi a rezistat fix doua dar asa cum am spus, blatul e usor umed deci nu se va usca.
Si cam atat, sper sa va placa, eu cred ca o sa o fac din nou de sarbatori, mi-a placut mult de tot consistenta si aroma.
Rulada de dovleac cu crema de branza
Ingrediente pentru o tava de 25x35cm:
Pentru rulada:
- 3 oua mari
- 200g zahar
- 120g faina alba de tip 000
- 160g piure de dovleac
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1/4 lingurita sare
Pentru crema de branza:
- 400g crema de branza sau branza de vaci cremoasa
- 100g unt la temperatura camerei
- 150g zahar pudra
- 1/2 lingurita coaja de lamaie
Mai aveti nevoie de zahar pudra.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana se topeste zaharul, apoi adaugam piure-ul de dovleac.
Separat amestecam ingredientele uscate: faina, bicarbonatul de sodiu si scortisoara.
Le adaugam la amestecul de oua, punem si extractul de vanilie si amestecam usor pana se incorporeaza.
Turnam compozitia intr-o tava de dimensiunea 25x35cm tapetata cu hartie de copt si coacem blatul timp de 15 minute la temperatura de 180grade Celsius.
Bun, acum urmeaza un pas important. Dupa ce se coace blatul il rasturnam pe o alta hartie de copt sau prosop pudrat cu zahar. Dezlipim usor foaia de copt si rulam cu grija. Nu se rupe alautul cald este destul de elastic.
Lăsam sa se raceasca si preparam crema, care se face un -doi cum s-ar spune. Intr-un bol punem branza si zaharul pudra, coaja d elamei si mixam pana se omogenizeaza apoi adaugam untul la temepratura camerei si mixam pana se incorporeaza.
Desfacem rulada si intindem crema de branza.
Rulam usor ajutandu-ne de hartie si punem rulada la rece. Inainte de a o servi o pudrati cu zahar.
Taiati rulada cu un cutit trecut prin apa. Nu necesita sa stea la rece , o puteti servi imediat.
Pofta buna dragii mei!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]