Despre guacamole sunt sigura ca ati auzit, este atat de cunoscut acest preparat incat nu mai are nevoie de nicio prezentare speciala. Practic, este un sos pe baza de avocado care se poate consuma ca atare sau ca garnitura la o friptura. Este foarte bun, eu il mananc de cele mai multe ori cu paine prajita sau cu chips-uri de tortilla. Se prepara foarte usor totul este sa aveti un avocado bine copt.
In alegerea unui avocado bine copt cateodata puteti avea noroc cateodata nu, eu prefer sa cumpar necopt si sa-l pastrez cateva zile in cosul cu fructe pentru ca se coace imediat. Daca vreti sa cumparati un avocado copt atentie la culoare si neaparat sa-l atingeti. Daca etse foarte moale inseamna ca e prea copt si nu e bun, daca este foarte tare este crud. Trebuie sa fie ferm dar nu foarte tare la atingere. Desemenea va rog sa va uitati la codita, musai sa fie verde la baza daca este neagra atunci e prea copt.
Pentru reteta de guacamole nu aveti nevoie de prea multe ingrediente, exista o reteta de baza la care desigur se pot aduce imbunatatiri, de exemplu cum ar fi sa adaugati rosii sau branza… sau bucatele de sunca, aici deja nu mai vorbim de guacamole.
Ingrediente pentru reteta de guacamole
Cantitati pentru o portie:
- 1 avocado copt
- 1/2 ceapa galbena mica ( eu am folosit ceapa rosie )
- 2-3 rosii cherry (opțional)
- 1 lingurita suc de lime (puteti folosi lamaie)
- cateva fire de coriandru ( daca nu aveti puteti sa-l inlocuiti cu patrunjel verde)
- sare
- piper
- optional ardei iute
Cum se face guacamole?
Taiem avocado in doua, apoi cu o lingura scoatem miezul si-l punem intr-un bol. Il zdrobim bine cu furculita.
Adaugam si ceapa tocata marunt, la fel si patrunjelul, rosiile taiate cubulete, sucul de lamaie, sare si piper proaspat. Amestecam usor pana se omogenizeaza si aromele se patrund. Daca va place picant adaugati si cateva felii de ardei iute.
Servim guacamolele imediat!
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna seara, guacamolele ORIGINAL se face cu avocado (aguacate) ardei iute, ceapa, dar NU din cea rosie , rosie taiata si ingredientul de BAZA este cilantro NU patrunjel asa cum spuneti dvs in reteta. Se maninca alaturi de friptura sau asa cu totopos .
Locuiesc de 32 de ani in MEXIC!!!!!
Multumesc pentru precizari, o sa le inlocuiesc. Sincer toate retetele care le-am vazut erau cu ceapa rosie, dar desigur daca loucuiti in Mexic sunteti o sursa corecta.