Tort Pavlova bradulet

tort-pavlova-amalia-1

Un tort foarte gustos dulce acrisor, bezeaua dulce se completeaza de minune cu crema dulce acrisoare. Eu l-am denumit asa pentru ca este perfect pentru sarbatorile de iarna. Am folosit rodie dar voi puteti folosi zmeura sau orice alt fruct rosu. Se face foarte usor iar bezeaua va iesi perfect alba si coapta daca urmati sfaturile mele.

Daca aveti un robot de bucatarie, prepararea acestui tort este o joaca de copil.

Cum obtinem bezeaua perfecta?

Daca cautati pe net gasiti o multime de sfaturi, eu ma rezum la cele mai importante si mai practice pe care le-am pus in aplicare.

Cel mai important este ca vasul in care batem albusurile spuma sa fie complet uscat. De preferat ar fi un bol mare de inox.

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei.

Albusurile trebuie sa fie bine separate de galbenusuri.

Pentru inceput bateti albusurile spuma cu putina sare si apoi adaugati treptat zaharul mixand pana cand se topeste. Cum faceti proba? Simplu, prindeti cu doua degete un mot de bezea si daca nu simtiti nimic inseamna ca este topit ( frumoasa exprimare dar asa mi-a iesit :)).

Si nu in ultimul rand coptul bezelei. Aceasta e coapta la 150 grade Celsius timp de o ora. Apoi am lasat-o sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa, adica treptat.

A si sa nu uit, reteta de bezea ii apartine lui Jamie Oliver pe care il urmaresc cu drag.

tort-pavlova-amalia-2

Observatie

Numarul de cercuri de bezea poate varia intre minim trei  si sapte, eu am ales sa fac sapte, cu cat sunt mai multe cu atat este mai inalt braduletul, depinde cum va place.

Tort Pavlova bradulet

Ingrediente pentru un tort cu diametrul de 24cm si inaltimea de aproximativ 35 cm:

Blaturile de bezea:

  • 6 albusuri
  • 300g zahar tos fin
  • un praf de sare

Crema:

  • 250g mascarpone
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 100ml iaurt grecesc
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mai aveti nevoie de :

  • samburi de rodie pentru ornat sau alte fructe de culoare rosie.

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 150grade Celsius.

Punem albusurile in bolul de la mixer si adaugam putina sare apoi mixam pana se transforma in spuma. Cand spuma este tare adaugam treptat zaharul si mixam pana ce acesta se topeste. Cum stim ca s-a topit? Simplu, prindeti cu doua degete un mot de bezea si daca nu simtiti nimic inseamna ca este topit .

tort-pavlova-amalia-3

Punem o hartie de copt pe tava de la aragaz si peste ea desenam cercuri de diferite marimi. Dupa cum vedeti m-am ajutat de ce am avut prin sertare :)

tort-pavlova-amalia-4

Punem cu un pos bezeaua respectand formele desenate si coacem timp de o ora apoi lasam sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa. Aveti grija sa nu le puneti foarte aproape pentru ca mai cresc in timpul coacerii.

Cand cercurile de bezea sunt reci putem prepara crema care se face rapid.

Punem in vasul mixerului smantana pentru frisca si mascarponele, zaharul pudra si esenta de vanilie. Mixam pana se transforma intr-o crema pufoasa. Adaugam iaurtul grecesc si amestecam usor cu un tel pana se incorporeaza. Crema este gata ne putem apuca de asamblat tortul.

Punem pe platou un cerc de bezea ( cel mai mare ) apoi crema , presaram samburi de rodie si tot asa pana ajungem la cel mai mic cerc de bezea.

tort-pavlova-amalia-5

tort-pavlova-amalia-6

Servim.

Este foarte bun, delicat si fin!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.