Toate retetele de tiramisu sa vina la mine! Mai ales cele cu fructe, imi plac foarte mult si cred ca si voua la fel.
Piscoturile protagoniste ale tradiționalului tiramisù , sunt aici înmuiate într-un sos aromat cu lămâie aromatizat cu un piure de căpșuni și alternează cu straturi de delicioasă cremă de mascarpone. Acest deliciu dintr-o singura portie este reteta perfecta pentru cei care sunt intoleranti la oua sau prefera sa evite sa le consume crude sau pur si simplu cauta un desert fara oua Tiramisu cu căpșuni fără ouă va face o impresie grozavă și celor care nu sunt foarte familiarizați cu gătitul: ingrediente puține și preparare ușoară vă vor permite să serviți un desert rafinat, elegant și rafinat… încercați-l și cu fructe de pădure, va fi foarte bun!
Singurul lucru la care vreau sa va atrag atentia sunt paharele unde il montati, este potrivit pentu pahare de 150ml, eu nu am asa pahare mici asa ca am folosit cele de 330ml.
In rest o sa va scriu in reteta, trebuie sa fiti un pic atenti la crema cu mascarpone, mai ales daca folositi smantana naturala pentru frisca.
Tiramisu cu căpșuni fără ouă la pahar
Ingrediente 4 portii:
- 115g capsuni pentru piure
- 8 piscoturi
- 45g suc de lamaie
- 30g zahar pudra
Crema:
- 250g mascarpone
- 200g smanatana naturala pentru frisca
- 50g zahar pudra
- 1/2 lingurita coaja de lamaie
Pentru inceput, spalati capsunile bine si lasati deoparte 4 capsuni mai mici pentru decor.
Taiati capsunile bucati si le transferati intr-un mixer si adaugati sucul de lamaie, zaharul pudra si mixati pana obtineti un piure cremos.
Pentru crema puneti smantana bine racita intr-un bol si mixati adaugand treptat zaharul pudra. Aveti grija sa nu mixati prea tare altfel frisca se va taia.
Mascarponele il puneti intr-un bol si il amestecati usor cu o lingura ca sa se desfaca, apoi il adaugati la frisca batuta amestecand usor peste cap astfel incat crema sa – si pastreze volumul. La sfarsit adaugati coaja de lamaie rasa.
Transferati crema intr-un pos (daca nu aveti o lasati asa veti lucra cu lingura).
Montati tiramisu:
In pahare puneti pe fund putina crema apoi treceti piscoturile prin piureul de capsuni si le asezati in pahare, puneti un strat de crema apoi din nou piscoturi. Ultimul strat va fi de crema .
Decorati fiecare pahar cu cate o capsuna feliata.
Tiramisu se poate pastra la frigider maxim 2 zile acoperit cu o folie de plastic.
Pofta buna!
Alte retete delicioase de tiramisu pe blog:
Tiramisu cu portocale si ricotta
Reteta este preluata de pe giallozafferano.it
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]