Un dulce rapid atat la preparat cat si la mancat :).
Ingrediente:
- 250g mascarpone
- 250ml smantana pentru frisca
- 200g piscoturi
- 6 linguri zahar
- 250g fructe de padure (congelate)
- suc de compot sau nectar de fructe de padure pentru insiropat
Pentru crema batem smantana pentru frisca, adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam bine, apoi adaugam mascarponele.
Punem putina crema pe un platou dreptunghiular apoi inmuiem pisoturile pe o parte si pe alta in suc de compot si le asezam unul langa altul ( 6 piscoturi ). Apoi punem aproximativ jumatate de crema, iarasi un strat de piscoturi (tot 6), crema si ultimul strat piscoturi ( 6 bucati ). Deasupra punem putina crema.
Dam la rece si facem sosul de fructe de padure. Ideal ar fi sa folositi proaspete dar daca nu aveti merge si cu fructe congelate. Eu am avut zmeura, afine si cateva mure ( productie proprie, adica de la mama :)). Punem fructele intr-o craticioara, adaugam 3 linguri de zahar si lasam sa scada la foc mic. Eu am amestecat foarte putin pentru a nu zdrobi fructele. Luam siropul deoparte si-l lasam sa se raceasca. Punem siropul cu lingura peste tiramisu.
Mai lasam la rece o ora si apoi servim.
Am primit o poza de la Bogdan cu tiramisul facut de el. O gasiti aici.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Draga Amalia,
nu mai locuiesc de cinci ani in Romania, dar incerc sa pastrez contactul cu tot ce este romanesc.
Pe langa colectia de reviste Practic caut retete si pe internet. Si asa am ajuns la tine:).
Am deja rete favorite (pui burgund-il gatesc chiar azi) sau aripioare picante cu salata cus-cus.
Pot sa zic ca blogul tau este primul pe care il verific cand caut idei. Pana si sotul meu stie ca „asta e reteta Amalia”:)
Daca ai si ceva retete dietetice (pentru mine, ca sotul le prefera pe cele clasice:-P) sunt binevenite.
Felicitari pentru tot ce faci si tine-o tot asa. :)
Elena ma bucur ca iti plac retetele, dietetic gatesc dar mai rar ca si sotiorul meu e clasic :)… eventual uita-te la retetele cu legume si la cele de post ( in partea dreapta la categorii).
Vai, vai, ce bine arata, poti sa maninci cu ochii prajitura ta!
Multumesc mult :).
O reteta originala… noi ne gandeam la un moment dat sa incercam varianta cu ananas, dar aceasta idee a ta este super!
Sper sa va placa!
Unica greseala e de a pune crema pe platou, primul strat trebuie sa fie de piscoturi. Totul pentru a avea un aspect mai placut cind vine oferit, platoul ramane curat si da impresia de de un lucru facut perfect.
Mina am vazut undeva la TV chestia asta, sincer nu i-am inteles nici eu rostul :).
Vaaai,in ce fel poate sa arate. Norocul meu ca nu sunt gravida ca imi puneam sotul sa o ia prin nameti dupa ingrediente :))))))
:))) sper sa incerci reteta
Salivezi numai privind-o:)! Senzationala:X!!!!!Mie imi plac la nebunie fructele de padure , asa ca…..e binevenita reteta !O seara buna!
Multumesc mult, sper sa incerci reteta!
Hmmm ce bun a iesit doar ca nu am gasit nicaieri fructe de padure si am pus capsuni…:*
Bun, bun si cu capsuni.
Nu pot să nu mă laud cu prima prăjitură făcută integral de mine… :)
Poza 1: http://goo.gl/q2qe2
Poza 2: http://goo.gl/0naAD (varianta mică, mi-au mai rămas pișcoturi și am făcut și chestia asta)
Sărumâna pentru rețetă! :D
Oau ! super bine arata, daca-mi permiti o sa pun poza la sfarsitul retetei mele.
Fără nicio problemă, poți să pui orice poză vrei! :)
as baga mana in calculator sa iau o bucata
acest tort este delicios si se pregateste repede,multumesc pentru toate retetele tale