Gata am rezolvat curcanul ! Spate , gat , tacamuri – supa cu razalai , aripi si maruntaie – pilaf, pulpe – friptura si ultimul pieptul l-am facut snitel si nu oricare ci cu crusta de cocos . Asta sa nu-l mai aud pe iubitul sot ca nu vrea friptura din piept de curcan :).Reteta e chiar simpla , puteti sa o incercati si cu piept de pui.
Ingrediente:
- 1 piept de curcan
- 2 oua
- putin lapte
- faina
- cantitati egale de fulgi de cocos si pesmet ( scriu asa deoarece mie mi se pare prea dulceag doar cu cocos )
- sare, piper
- ulei pentru prajit
Taiem pieptul felii, apoi le batem usor cu ciocanul de snitele. Puneti carnea intre doua folii sa nu se zdrobeasca. Condimentam cu sare, piper.
Ouale le batem cu putin lapte.
Pesmetul il amestecam cu fulgii de cocos. ( am vrut sa fac yin si yang da’ m-am grabit :))
Trecem carnea prin faina, amestecul de oua si apoi prin amestecul de pesmet cu cocos.
Prajim snitelele in ulei incins ( recomand de palmier se gaseste la Plus ) , pana se rumenesc frumos pe o parte si pe alta apoi le scoatem pe un servet absorbant.
Servim cu ce garnitura vrem noi , daca ne enervam doar cu salata :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Uite ca snitel in crusta de cocos… nu am mai auzit… sa stii ca am sa incerc cu prima ocazie… daca nu gasesc curcan 9apropo… eu nu am gatit curcan inca).. am sa incerc cu piept de pui… Apetisant arata….
cred ca are o aroma placuta de la cocos,cu prima ocazie o sa incerc asa combinatia,o sa mearga si la piept de pui cu siguranta.
Arata bine!
Nu am mancat carne de curcan pana acum si de mult tot spun ca o sa cumpar si eu.
E mult diferita de pui?
Felis musai sa incerci carnea de curcandaca iti place carnea de pui :).
Desigur Lissa, numai sa combini cu pesmet , te pup!
Mult diferita nu stiu daca e, mai ales cea din comert… daca iti place carnea de pui sigur o sa-ti placa… daca faci piept merge foarte bine umplut sau rulada deoarece e destul de sec ( la fel ca si cel de pui).