Pulpe de curcan la cuptor

Ce sa mai gatesc dupa sarbatorile astea copioase … o fripturica din pasarea fara colesterol :)), supa am facut , mi-au ramas pulpele si pieptul asa ca am facut doar din pulpe o friptura delicioasa zice sotul (care uraste orice carne fara grasime ).

Ingrediente;

  • 2 pulpe intregi de curcan
  • 150g costita afumata ( kaizer)
  • cateva ace de rozmarin ( v-am mai scris poate , cumparati rozmarin proaspat si tineti-l la congelator )
  • putin ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • sare, piper

Spalam carnea , o stergem cu un prosop uscat, apoi o asezam intr-o tava termorezistenta sau cu peretii mai grosi. Tava in care am pus putin ulei. Condimentam carnea .

Kaizerul il taiem bucatele si il punem printre bucatile de carne, la fel procedam si cu cateii de usturoi ( pe acestia ii lasam intregi) .

Punem si vinul , adaugam si 200 ml apa ( eu am pus atata deoarece curcanul a fost de casa si se coace mai greu ).Acoperim cu o folie si coacem 1ora si 30 min . Separat , intr-un bol mic amestecam putin ulei cu boia. Luam folia , ungem carnea cu ulei si mai lasam putin sa se rumeneasca.

Servim cu piure de cartofi sau orice alta garnitura.

Puteti incerca friptura si cu carne de pui.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Pulpe de curcan la cuptor”

  1. Une recette des plus délicieuses.
    Je note.
    Amalia mon amie, je te souhaite une très bonne année pleine de saveurs et de gourmandises.
    A très bientôt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.