Supa de curcan cu razalai

Supa de curcan cu razalai (IMG 04801)   imagine retetaRăzălai = aluat de taietei dat pe razatoare , asta ca sa fiu explicita de la inceput :). Bunica facea razalai cand eram mica dar cu supa doar de legume. Eu am facut o supica de curcan si m-am gandit sa pun in loc de taietei razalai.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 pastarnac
  • carne si oase pentru supa ( labe, cos, gat )
  • sare
  • 1 ou
  • faina ( aproximativ 125 de grame )

Punem carnea la fiert in 3 litri de apa si cand da in clocot spumam si lasam sa fiarba la foc mic. Adaugam legumele taiate bucati mai mari, sare si lasam supa sa fiarba acoperita cu un capac.
Supa de curcan cu razalai (supa11)   imagine retetaSeparat amestecam 1 ou cu putin sare si faina pana obtinem un aluat elastic ( trebuie sa fie mai tare decat cel de taietei). Dam aluatul pe razatoarea mare si lasam sa se uste pe masa ( razalaii ).
Ii fierbem separat , apoi ii strecuram sub jet de apa rece si ii punem, in supa.
Supa de curcan cu razalai (supa2)   imagine retetaOasele le curatam de carne si carnita o punem inapoi in supa. Gustam supa si daca e cazul mai adaugam sare.

Servim fierbinte uitandu-ne pe geam cum ninge :).

Reteta publicata in Preparate traditionale. Etichete: .
loading...

3 comentarii la reteta Supa de curcan cu razalai

  1. Alina

    o ce bine arata..pare numai buna ptr mine asa k mult morcovel…pe asta sigur o fac ca mi-ai fakut pofta.

    Raspunde
  2. Iulia

    Uite ca de razalai nu stiam :D. Arata tare bine supica ta!

    Raspunde
  3. pansy

    mi-ai adus aminte de copilarie cu razalaii tai ! si mie imi facea bunica tot cu supa de legume.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>