Am ramas datoare cu reteta de pilaf de orez cu carne de curcan. Deobicei faceam pilaful clasic , insa varianta asta mi s-a parut mai buna si se pare ca o fac tot mai des.
Ingrediente:
- 2 aripi de curcan , ficatul si pipota
- 1 cana orez
- sare
Punem carnea sa fiarba in aprox 2 litri de apa.
Adaugam si putina sare si lasam sa fiarba la foc mic cu capac. Cand este fiarta carnea o scoatem si o punem intr-un vas termorezistent. Orezul il prajim 1 minut in putin ulei, apoi il punem peste carne ( ficatul si pipota le-am taiat bucati mai mici). Adaugam 3 cani de supa in care a fiert carnea. Daca nu este suficienta completati cu apa.
Bagam vasul la cuptor , la foc mic. Lasam 15 minute timp in care mai amestecam usor.
Servim cu salata sau cu muraturi.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Arata foarte bine! Eu n-am mai mancat orez de vreo cateva luni:D.
Dar e atat de bun Iulia :).