Știu, e genul de slată pe care o vedeti, va ganditi ca arata bine dar parca nu va riscati sa o incercati. Fara frica cum suna o reclama, asocierea dintre prosciutto si piersici este una de succes. La fel îl puteti consuma alaturi de pepenele galben este la fel de bun.
Despre prosciutto nu va scriu foarte mult decat ca personal imi place la nebunie, nu vreau sa ma gandesc cate calorii are, ca dealtfel tot ce e bun :). Este un tip de jambon crud maturat nelipsit din restaurantele italiene, a carui ingredient esential este carnea de porc. Si nu orice carne ci anumite specii de porci hraniti anume. Acuma nu va ganditi la vacutele japoneze cu masajul, oricum sunteti pe aproape, important este sa retineti ca procesul de maturare dureaza destul de mult, carnea este de calitate iar produsul excelent!
Celelalte ingrediente sunt musai si neaparat obligatorii, rog nu le inlocuiti cu altele asemanatoare, mozarella si rucola nu le prea poti inlocui e drept :)
Salată cu piersici și prosciutto
- 1 mână bună de rucolla, bine 70g dacă aveți chef sa o cântăriți
- 1 piersică sau nectarina
- 4-5 felii de prosciutto
- 3-4 bile de mozarella
- câteva afine
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura crema de ulei balsamic
- sare
- fulgi de chilli
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]