• Acasă
  • Aperitive
    • Mic dejun
  • Ciorbe
  • Prajituri
  • Torturi
  • Pizza&paste
  • Salate
  • Despre mine
  • Contact
Sari la conținut
Hai să gătim cu Amalia

Hai să gătim cu Amalia

Retete culinare pentru toate gusturile.

  • Acasă
  • Aperitive
    • Mic dejun
  • Ciorbe
  • Prajituri
  • Torturi
  • Pizza&paste
  • Salate
  • Despre mine
  • Contact

Etichetă: amalia

mancare-de-mazare-amalia-1

Mancare de mazare

de Amalia pe 2 septembrie 201026 septembrie 2022

Mancarea de mazare se poate servi ca atare ca si o mancare in zilele de post sau ca garnitura alaturi de o friptura de porc. Nu as recomanda-o la carnea de pui, mi se pare ca  cel mai bine merge cu carnea de porc, afumatura sau carne de vita.

ficatei-de-pui-amalia-1

Ficatei de pui cu ceapa

de Amalia pe 29 octombrie 200927 aprilie 2023

Un preparat traditional ce se face foarte usor.

Cartofi zdrobiti

de Amalia pe 31 iulie 200914 ianuarie 2022

O chestie super simpla pe care a fost musai sa o incerc după ce am văzut o pe un blog. Pentru că îmi plac cartofii mereu știu de care sa… [Continuă lectura]

Cacciatore de pui – rețetă de tocană

de Amalia pe 14 iulie 200911 ianuarie 2022

Cacciatore de pui este un preparat rustic, cu o explozie de arome. Se prepara cu multe legume si ierburi aromatizate si il puteti servi aproape cu orice garnitura, este foarte bun!

Aripioare-1-amalia

Aripioare de pui la cuptor

de Amalia pe 24 februarie 200915 februarie 2023

  Ieri am făcut niște aripioare la cuptor, rapid și simplu. Aripioarele de pui sunt îndrăgite de toată lumea, nu exista persoana car esa nu fi mâncat vreodată aripioare de… [Continuă lectura]

Cartofi crocanti cu malai

de Amalia pe 11 decembrie 200818 noiembrie 2019

Imi place la nebunie pentru ca imi plac cartofii preparati sub orice forma, mai ales crocanti asa cum sunt acestia. Reteta este extrem de simpla ca dealtfel toate retetele de post.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura, in ambele variante este delicioasa :)

Ciorba de pastai uscate cu ciolan

de Amalia pe 27 noiembrie 20087 ianuarie 2022

Pastai undate si uscate, pastai uscate, teci, hospe de fasole, oricum le-ai spune sunt absolut gustoase.  Iata o reteta traditionala de ciorba , nu stiu daca aveti posibilitatea sa o faceti pentru ca se folosesc pastai de fasole uscate, acestea nu se gasesc de cumparat doar daca le aveti de la tara sau le uscati chiar voi :).

ciolan-de porc-cu bere-amalia-1

Ciolan de porc cu bere

de Amalia pe 2 noiembrie 200810 octombrie 2021

O reteta foarte buna si consistenta recomandata doar barbatilor :)

Tocana de porc – reteta de baza

de Amalia pe 22 iulie 20088 aprilie 2022

Tocana de porc este una din cele mai cunoscute mancaruri, se face foarte des mai ales la tara si sincer e un preparat destul de usor de preparat, care se face imediat. Puteti sa o faceti doar cu carne de porc sau sa-i adaugati si carnati depinde cum va place.

budinca-de-taietei-cu-branza-amalia-1

Budinca de taietei cu branza

de Amalia pe 10 iulie 20088 septembrie 2022

Budinca asta o facea mama mereu cand eram mica, este foarte usor de facut si poate inlocui cu succes un mic dejun sau o cina. Este cunoscuta si sub denumirea de vargabeles, adica budinca cu branza dulce la cuptor. Cel mai bine merge cu taietei lati de gen tagliatelle dar puteti incerca si cu alt tip de paste daca e musai.

Ciorba-de-vacuta-1

Ciorba de vacuta (taraneasca)

de Amalia pe 9 aprilie 200831 ianuarie 2021

Nu se poate sa nu fi auzit de ciorba de vacuta sau mai bine zis ciorba taraneasca de vacuta. Este pe toate listele la restaurantele obisnuite, una din ciorbele preferate ale romanilor alaturi de ciorba de burta. Consistenta si gustoasa, tine loc atat de felul intai cat si de felul doi.

Tort cu portocale

de Amalia pe 1 februarie 200811 ianuarie 2021

Tortul este absolut minunat, seamana foarte mult cu cel diplomat insa are o aroma intensa de portocale. Este dulce acrisor, si pot sa va spun ca desi iese un tort mare, este aerat, fin si puteti manca fara probleme cateva felii.

Paginație articole

Pagină 1 … Pagină 24 Pagină 25

Ultimele rețete

  • Salată cu cartofi și verdețuri

    27 iunie 2025
  • Secretul unui Risotto Cremos cu Parmezan: Greșeli de Evitat și Trucuri Esențiale

    25 martie 2025
  • Tort Medovik rapid

    21 martie 2025
  • Prajiturele cu piscoturi – fara coacere

    7 martie 2025
  • Prăjitură Cioco-Cioco

    16 decembrie 2024
  • Paste cu ciuperci

    24 septembrie 2024
  • Salata cu paste, mozarella și roșii

    28 iunie 2024
  • Paste cu creveți și usturoi

    27 iunie 2024
  • Tocana de vită cu roșii și ardei

    26 iunie 2024
  • Pui cu orzo cremos și lămâie

    28 mai 2024

Vă recomand și aceste rețete

  • Aperitive reci – idei de platouri aperitive

  • Blat de tort – reteta de baza

  • Tort Egiptean

  • Prajitura tavalita in nuca de cocos

  • Orez cu lapte turcesc – sutlac

  • Prajitura Craiasa Zapezii – Redescopera dulciurile copilariei

  • Cum se fac galustele din gris

  • Prajitura Inghetata falsa

  • Ruladă aperitiv cu caşcaval, şuncă, măsline şi ardei

  • Mancare de linte rosie

  • Terci de ovăz – rețeta de bază

  • Prajitura „Tavalita” cu nuca de cocos

S-ar putea să vă mai placă și

Reteta de ciorba de burta

Dar si delicioasa ciorba de perisoare.

Cunoscutul tort egiptean.

Pe lângă acestea, merită să aruncați o privire pe rețeta de prajitura Craiasa Zapezii

Laura Adamache - rețete culinare

Delicatesa

Rețete cu Gina Bradea

Rețete cu Laura Laurențiu

Hai să gătim cu Amalia - Blog cu rețete culinare - Copyright © 2025 Hai să gătim cu Amalia. Toate drepturile rezervate.
Tema Fooding de FRT