Un preparat traditional ce se face foarte usor.
Etichetă: amalia
Cartofi zdrobiti
O chestie super simpla pe care a fost musai sa o incerc după ce am văzut o pe un blog. Pentru că îmi plac cartofii mereu știu de care sa… [Continuă lectura]
Cacciatore de pui – rețetă de tocană
Cacciatore de pui este un preparat rustic, cu o explozie de arome. Se prepara cu multe legume si ierburi aromatizate si il puteti servi aproape cu orice garnitura, este foarte bun!
Aripioare de pui la cuptor
Ieri am făcut niște aripioare la cuptor, rapid și simplu. Aripioarele de pui sunt îndrăgite de toată lumea, nu exista persoana car esa nu fi mâncat vreodată aripioare de… [Continuă lectura]
Cartofi crocanti cu malai
Imi place la nebunie pentru ca imi plac cartofii preparati sub orice forma, mai ales crocanti asa cum sunt acestia. Reteta este extrem de simpla ca dealtfel toate retetele de post.
Se poate servi ca atare sau ca garnitura, in ambele variante este delicioasa :)
Ciorba de pastai uscate cu ciolan
Pastai undate si uscate, pastai uscate, teci, hospe de fasole, oricum le-ai spune sunt absolut gustoase. Iata o reteta traditionala de ciorba , nu stiu daca aveti posibilitatea sa o faceti pentru ca se folosesc pastai de fasole uscate, acestea nu se gasesc de cumparat doar daca le aveti de la tara sau le uscati chiar voi :).
Ciolan de porc cu bere
O reteta foarte buna si consistenta recomandata doar barbatilor :)
Tocana de porc – reteta de baza
Tocana de porc este una din cele mai cunoscute mancaruri, se face foarte des mai ales la tara si sincer e un preparat destul de usor de preparat, care se face imediat. Puteti sa o faceti doar cu carne de porc sau sa-i adaugati si carnati depinde cum va place.
Budinca de taietei cu branza
Budinca asta o facea mama mereu cand eram mica, este foarte usor de facut si poate inlocui cu succes un mic dejun sau o cina. Este cunoscuta si sub denumirea de vargabeles, adica budinca cu branza dulce la cuptor. Cel mai bine merge cu taietei lati de gen tagliatelle dar puteti incerca si cu alt tip de paste daca e musai.
Ciorba de vacuta (taraneasca)
Nu se poate sa nu fi auzit de ciorba de vacuta sau mai bine zis ciorba taraneasca de vacuta. Este pe toate listele la restaurantele obisnuite, una din ciorbele preferate ale romanilor alaturi de ciorba de burta. Consistenta si gustoasa, tine loc atat de felul intai cat si de felul doi.
Tort cu portocale
Tortul este absolut minunat, seamana foarte mult cu cel diplomat insa are o aroma intensa de portocale. Este dulce acrisor, si pot sa va spun ca desi iese un tort mare, este aerat, fin si puteti manca fara probleme cateva felii.