Aripioare de pui la cuptor

Gata cu chestiile complicate, gen torturi de botez, revin la retetele usoare cu care sper ca v-am obisnuit. Ieri am gatit aceasta mancare, este o reteta „la minut” ca sa zic asa.

Va descriu exact pasii poate faceti si voi la fel :).
Am venit de la servici , pe drum m-am oprit la un magazin si am cumparat 9 aripioare de pui. Atat :). Am ajuns acasa m-am spalat pe maini si le-am pregatit astfel; partea din varf am taiat-o, apoi le-am spalat bine si le-am condimentat simplu cu sare, piper, boia. Am pus intr-un vas de yena 3 linguri d eulei , am asezat aripioarele una langa alta si am stors deasupra o jumatate de lamaie. Am mai pus putin ulei si le-am lasat asa.
Separat am curatat 6 cartofi mai potriviti, i-am taiat felii mai groase si i-am pus tot intr-un vas de yena uns cu putin ulei. I-am amestecat putin cu mana sa fie unsi peste tot cu ulei.
Am bagat totul la cuptor la foc potrivit si m-am dus sa ma schimb. Pana am mai strans de prin casa una alta , deja au trecut 20 de minute. Am pregatit masa, am facut un sos de iaurt cu usturoi si gata mancarea !. Cartofiorii mai mult copti nu uleiosi si aripioarele rumenite bine .Cam asta a fost tot ce-am gatit intr-o zi de luni :).Am vrut sa fac si niste clatite dar m-a apucat o lenee si am renuntat.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


25 de comentarii la „Aripioare de pui la cuptor”

  1. Noroc ca m-am gandit sa intru pe net sa imi vina o idee,avand in vedere ca iubitul meu chiar vroia aripioare cu cartofi la cuptor, si uite ca datorita tie am avut inspiratia! exact asta fac la cina, intr-o zi de joi! Si sunt in Madrid!:-)
    Multumesc pt inspiratie!

    O sa mai trag cate un ochi pe la tine, poate ma inspiri in alta zi!

    Spor la gatit!

    Diana

  2. intai cer o portie de aripioare:d,apoi am o rugaminte la tine.
    te rog frumos invata-ma si pe mine unde sa „umblu”sa reusesc sa pun postarile pe categorii,nu la gramada asa cum le am eu:(.

  3. Cu un mujdei cu samantana… absolut delicios, ca sa nu mai spun ce mirosuri se degaja din cuptor… absolut divin.
    Multumesc pentru inspiratie

  4. BUNA SUNT FLORY SI NU PREA STIU SA FAC MANCARE DAR MANCAREA ACEASTA MIA IESIT DE MINUNE SI SOTUL A FOST MULTUMIT.MAI DATI RETETE DASTEA SIMPLE PT CN NU STIE SA GATEASCA.AM DOAR 22ANI SI NU STIU ASTA E NU SA NASCUT NIMENI INVATAT

  5. Draga Flory esti o bucatareasa in devenire :). Felicitari pentru reteta si sa va fie de bine. Poti sa incerci si alte retete de pe blog o sa vezi ca nu sunt grele deloc. Daca pot sa te ajut la vreuna sa-mi scrii. Cu drag, Amalia

  6. vreau sa iti multumesc pt toate retetele minunate pe care le postezi…sunt o incepatoare in ceea ce priveste arta culinara iar retetele tale m-au ajutat foarte mult…ce sa mai zic de faptul ca pe iubitul meu deja l-am cucerit cu felurile de mancare pe care le fac bineinteles luate de pe blogul tau:)abia astept sa incerc si reteta asta.
    Siinca o data multumesc!

  7. Buna Amalia,

    Am facut aceasta reteta si mi-a iesit suuuuper buna. Ma bucur ca am gasit aceasta reteta.
    Sunt incepatoare, dar mi-a iesit foarte buna. Am adaugat niste carnati si un pic de apa la cartofi si au iesit foarte buni.
    Te pup !!

  8. Amalia, vreau sa te felicit pt retetele tale.
    Eu sunt incepatoare in ale blogului, dar veterana la vizite pe blogul tau :D. Am facut cateva retete de la tine, toate au iesit minunat (in seara asta am 'halit' mancarea rustica de pui cu cartofi..yami).
    Daca nu e cu suparare, te-am adaugat pe blogul meu..ca sa te am mai mereu "sub ochi" :D.

    Multumesc mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.