Pilaf de orez cu pui

Pilaful de pui este o mancare usora care se poate face cu aproape orice tip de carne.  Cand eram mica nu-mi placea deloc pentru ca mama il facea cam uleios asta din cauza ca se grabea si punea mai multa apa decat trebuie. Regula de aur este 1 cana de orez  + 2,5 cani de apa pentru un orez pufos. Iar dupa ce stingeti focul musai sa il lasati vreo 10 minute acoperit. Un pilaf de orez bunse face la cuptor la foc mic dar daca va grabiti puteti sa-l faceti si pe aragaz doar sa fie la foc mic mic :)

Ingrediente:

  • 6 pulpe inferioare de pui
  • 1 cana orez
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • 5-6 ciuperci mai mari ( optional )
  • sare, boia, piper
  • ulei

Pulpele le-am curatat de pielita, daca vreti le lasati asa, le-am spalat bine cu apa rece si le-am condimentat cu sare, boia, piper. Intr-o cratita am pus putin ulei si am adaugat ceapa tocata  si morcovul taiat cubulete ( puteti sa-l dati si pe razatoarea cu gauri mari)  Le-am lasat sa se caleasca cateva minute si apoi am adaugat pulpele. Am lasat sa se prajeasca 5 minute pe o parte , 5 minute pe alta pana s-au rumenit putin apoi am adaugat 1 cana de apa.

Ciupercile le-am curatat, le-am taiat felii si le-am adaugat la pilaf. Fierbem la foc mic o jumatate de ora si apoi adaugam orezul spalat bine.
Amestecam de cateva ori si adaugam apa pana orezul este acoperit complet. Bagam cratita la cuptor, fara capac, la foc mic si lasam 15 minute. Mai verificam din cand in cand si daca este cazul adaugam putina apa. Dupa ce s-a facut, stingem focul si lasam sa stea 10 minute in cuptorul cald.
Este o mancare usoara pe care o putem gati in orice sezon.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


50 de comentarii la „Pilaf de orez cu pui”

  1. Amalia, ce coincidenta! Nici mie nu imi placea deloc pilaful cand eram mica, iar acum imi place din ce in ce mai mult si il fac tot mai des :))

  2. Buna Amalia

    De multe ori cand n-am inspiratie ,dau fuga pe site-ul tau.Gasesc intotdeauna retete delicioase si iti multumesc ca iti iei din timpul tau sa publici toate aceste bunatati.Le-as manca pe toate.Sunt norocosi ai tai.
    As vrea sa stiu daca tu ai o reteta de branza de vaci care se poate face acasa.Eu locuiesc in Canada si aici nu prea gasesc asa ceva.Imi place branza asta si imi lipseste.
    Iti multumesc Amalia si ..continua…ne esti de mare ajutor.
    Mihaela

  3. Draga Mihaela iti multumesc pentru cuvintele frumoase si sper sa-ti reuseasca toate retetele care le incerci :).
    Cat despre branzica eu nu am incercat niciodata sa fac acasa , chiar zilele astea povesteam cu o colega de servici ( ea face la tara tot felul de branzeturi) dar am cautat si iti dau un link
    http://gatestecuherminesialex.blogspot.com/2009/03/branza-facuta-in-casa.html
    Aici gasesti o reteta foarte simpla, sper sa iti si reuseasca. Te imbratisez cu drag:).

  4. Multumesc draga Amalia
    Esti foarte draguta!Am sa incerc reteta si o sa-ti spun daca mi-a reusit.
    Multumesc inca odata,esti o bomboana.Te pup,Mihaela

  5. buna, am sa-l fac si eu azi, dar fara ciuperci! Sa stii ca iti admir foarte tare site-ul, cum am nevoie de o reteta, cum fug la tine si niciodata nu sunt dezamagita de ce-mi iese.
    Multumesc mult!

  6. Am facut pilaful si a iesti suuuuuuuper bun! Reteta este extraordinar de buna! Vezi, de aia ma intorc mereu la blogul tau!
    Thank you sooo much!

  7. buna, am 20 de ani si nu prea am gatit, dar acum sunt nevoita deoarece mama a plecat sa lucreze in alta tara si am un fratior de 10 ani asa ca nu am incotro…iti multumesc pentru reteta, a iesit foarte bun pilaful…o sa incerc si celelalte retete.te pup

  8. Madalina cu drag, daca te uiti pe blog o sa vezi ca gasesti multe retete usoare, poate cele de la dulciuri sunt putin mai complicate… te pup si ai grija de fratior :).

  9. asa il fac si eu, doar ca baietilor le place sa adaug si o manuta de mazare sau mai mult,dar sa nu predomine mazarea ii da un gust dulce sper sa va placa!

  10. si eu sunt tot incepatoare in gatit doar ce mam maritat si cand eram la mama nu am invatat sa imi fie rusine asa ca acum sunt nevoita sa invat si tu imi esti de mara ajutor Amalia.te pup aaa si orezul a esit super.

    1. Ana nu-i nimic ai timp sa inveti sa gatesti, important e sa-ti si placa :). Sper sa gasesti pe site retete pe gustul tau .

  11. Amalia,azi am preparat reteta ta de pilaf cu orez .Ce sa zic,un deliciu!Astept sa vad ce zice sotul meu. Mie imi place,arata asa de bine!!!Iti multumesc pentru toate retetele minunate si bune pe care le-am invatat de la tine.Te pup.

  12. Buna Amalia,am gatatit si eu saptamana asta aceasta reteta,cu mici adaugarari de condimente si a iesit foarte buna.chiar si iubitului meu care nu se da in vant dupa orez ia placut.

    Felicitarile mele pt toate retetele.
    Mada,madrid

    1. Mada vad ca o gramada de fete imi scriu din Spania si asta ma bucura … sa stii ca si sotul meu nu mananca orez dar daca il fac la cuptor ii place foarte mult … si daca are si carne si mai si :))

  13. Buna Amalia,

    Am dat de site-ul tau cautand reteta de la pilaf de orez cu pui. Pana la urma am facut un pilaf cu carne de curcan si am facut o combinatie intre retetele tale de pilaf de orez cu pui si pilaf cu carne de curcan, dar spre sfarsit am adaugat si niste feliute de dovlecel.:)
    A fost primul pilaf facut de mine si a iesit super. Pana acum n-am mai facut/mancat ca nu-mi placea ca se simtea ceapa intre dinti sau asa credeam eu :)) (dar eu am dat-o prin mixer si s-a dizolvat). Fiica mea de 1 anisor nu se mai oprea din mancat, iar sotul nu s-a lasat pana nu a golit cratita.:))
    Dupa ce am descoprit site-ul, m-am uitat putin pe aici si n-am rezistat sa nu incerc tortul egiptean (si asta primul tort din viata mea), eu fiind un antitalent la bucatarie.:)

    Sigur o sa mai incerc si alte retete, ca pana acum le invidiam un pic pe colegele mele care povesteau ce bunatati au mai facut.:)
    Felicitari pentru site.

    1. Mariana sa va fie de bine! O sa vezi ca retetele de pe site sunt usor de incercat poate pentru ca incerc sa explic pe intelesul tuturor… cand am inceput sa scriu pe blog aveam o prietena care nu stia sa gateasca decat cartofi prajiti si tot timpul ma imaginam explicandu-i ei retetele…intre timp a devenit experta in bucatarie :)). Te pup si numai bine.

  14. Nici eu nu puteam sa sufar pilaful cand eram mica. Cand vedeam ca’mi pune mama pilaf in farfurie imi venea sa o iau la fuga. De cativa ani a inceput sa’mi placa. Multam de reteta.. si asa nu stiam ce sa mai fac azi! Va pup!

  15. Ma bucur mult sa aud fete tinere care incep sa gateasca ,eu sint bunica si vreau sa il invat pe nepotel sa manince si mincruri Romanesti ,fiind nascut un Canada si cu tata turc ,dar eu l-am crescut de la 8 luni ,acum are 4 ani ,e foarte dificil la mincare si de aceea mai caut retete ,poate gasesc ceva nou sa il fac sa manince
    I-mi place sidul asta

    1. Cred ca ai de unde alege retete de pe site si pentru cel mic :) si eu am crescut cu bunica pana la 4 ani dar la tara…mancarurile erau mult mai simple si mai sanatoase.

  16. O sa incerc si eu pilaful tau, Amalia. Eu il faceam pe-al meu fara ciuperci dar puneam ardei gras (verde). Cred ca sint o gramada de retete pilaf in Romania, cam fiecare probabil ca-l face dupa zona in care locuieste. O sa-l incerc si pe al tau, caci mi-a placut ideea ca-l bagi la cuptor un pic. Merci din nou, Amalia.
    P.S. Poti sa-mi spui daca cumva mai postezi si alte retete? E prima data cind vin pe site-ul tau. Voi reveni caci sint sigura ca voi gasi si alte retete delicioase. Deja am print-at citeva si le voi adauga la cartea de bucate pe care o tin la indemina cind am nevoie de idei noi.

    1. Bun si cu ardei si eu mai fac, depinde de sezon… acum se gasesc doar ardei de import care nu au niciun gust… retete postez destul de des, in dreapta sunt grupate pe categorii. Sper sa-ti reuseasca si astept sa-mi scrii impresii :).

  17. DRAGA AMALIA!u esti un om minunat si nu exagerez pt k in lumea noastra putini sunt oameni care se gandesc s fak bine in genera!eu admir foarte mult cum gatesti pentru k sunt pe placul meu si a multora cu siguranta pt k sunt bine detaliate deloc sofisticate dar foarte delicioase!eu merg dupa un principiu un bucatar bun e acela care nu neaparat are experienta ci stie sa improvizeze si sa i placa asta e totul!!!:)mi te imaginez un om de succes pe toate planurile!sanatate si intelegere in familie iti doresc!!!te pup!

    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase, se pare ca multa lume este in asentimentul tau deoarece am tot mai multi cititori :)… ma straduiesc sa fac mancare cat mai variata si daca se poate sa le fac pe tinerele gospodine sa gateasca acasa. Te pup si eu si numai bine!

  18. sunt un tanar de 18 ani care trebuie sa supravietuiasca 1 luna singur
    si am incercat si eu reteta
    dar la faza cand trebuia sa pun ceapa
    cu pulpelesi sa le las 5 min sa se rumeneasca ceapa mi sa ars de ce?

  19. pfuai de plm :)) ce mi-a iesit aici :)) nu am lasat carnea si restu destul la prajit si restu si am pus prea mult orez :))

  20. Servus, Amalia ! Ardeleanca get-begt ca si tine, dar plecata in Franta de zece ani, gasesc astazi reteta de pilaf cu pui pe situl tau si mi se pare gustoasa caci foarte apropiata de reteta mamei. Mie imi placea enorm pilaful cand eram mica, ca si ghiveciul (nu am cautat sa vad pe site-ul tau daca ai publicat o reteta de ghiveci). O sa il pregatesc deci asta seara si o sa iti spun ce si cum. Dar nu am indoieli, cred ca o sa iasa super ! Imi multumesc pentru reteta si te felicit pentru toata munca pe care ai fact-o ca sa creezi si sa intretii site-ul.

    1. Ioana sper sa-ti placa si sper sa revin cat d ecurand… am mai gatit cate ceva dar bebe e destul de mic si nu prea am timp de calculator :).. te pup si toate cele bune!

  21. Buna , Amalia ,
    vreau si eu sa incerc reteta de pilaf , si totul e OK pana ajung la cuptor . Tu spui , la temperatura mica ….. poti sa-mi spui c-am cate grade inseamna aia ??
    Mersi mult !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.