Pilaful de pui este o mancare usora care se poate face cu aproape orice tip de carne. Cand eram mica nu-mi placea deloc pentru ca mama il facea cam uleios asta din cauza ca se grabea si punea mai multa apa decat trebuie. Regula de aur este 1 cana de orez + 2,5 cani de apa pentru un orez pufos. Iar dupa ce stingeti focul musai sa il lasati vreo 10 minute acoperit. Un pilaf de orez bunse face la cuptor la foc mic dar daca va grabiti puteti sa-l faceti si pe aragaz doar sa fie la foc mic mic :)
Ingrediente:
- 6 pulpe inferioare de pui
- 1 cana orez
- 1 morcov mic
- 1 ceapa
- 5-6 ciuperci mai mari ( optional )
- sare, boia, piper
- ulei
Pulpele le-am curatat de pielita, daca vreti le lasati asa, le-am spalat bine cu apa rece si le-am condimentat cu sare, boia, piper. Intr-o cratita am pus putin ulei si am adaugat ceapa tocata si morcovul taiat cubulete ( puteti sa-l dati si pe razatoarea cu gauri mari) Le-am lasat sa se caleasca cateva minute si apoi am adaugat pulpele. Am lasat sa se prajeasca 5 minute pe o parte , 5 minute pe alta pana s-au rumenit putin apoi am adaugat 1 cana de apa.
Ciupercile le-am curatat, le-am taiat felii si le-am adaugat la pilaf. Fierbem la foc mic o jumatate de ora si apoi adaugam orezul spalat bine.
Amestecam de cateva ori si adaugam apa pana orezul este acoperit complet. Bagam cratita la cuptor, fara capac, la foc mic si lasam 15 minute. Mai verificam din cand in cand si daca este cazul adaugam putina apa. Dupa ce s-a facut, stingem focul si lasam sa stea 10 minute in cuptorul cald.
Este o mancare usoara pe care o putem gati in orice sezon.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Si mami meu tot asa il face…dar sa stii ca iese foarte foarte bun.
Amalia, ce coincidenta! Nici mie nu imi placea deloc pilaful cand eram mica, iar acum imi place din ce in ce mai mult si il fac tot mai des :))
hmmm, interesant…
Ioana asa zic si eu acum dar cand eram mica… nu ma incanta deloc :)).
Alessia e tare bun si usor, sper sa-l faci si tu !
Pfui…scuza-ma Alina ca ti-am gresit numele, tocmai i-am raspuns la Alessia , sper sa nu te superi :).
Buna Amalia
De multe ori cand n-am inspiratie ,dau fuga pe site-ul tau.Gasesc intotdeauna retete delicioase si iti multumesc ca iti iei din timpul tau sa publici toate aceste bunatati.Le-as manca pe toate.Sunt norocosi ai tai.
As vrea sa stiu daca tu ai o reteta de branza de vaci care se poate face acasa.Eu locuiesc in Canada si aici nu prea gasesc asa ceva.Imi place branza asta si imi lipseste.
Iti multumesc Amalia si ..continua…ne esti de mare ajutor.
Mihaela
Draga Mihaela iti multumesc pentru cuvintele frumoase si sper sa-ti reuseasca toate retetele care le incerci :).
Cat despre branzica eu nu am incercat niciodata sa fac acasa , chiar zilele astea povesteam cu o colega de servici ( ea face la tara tot felul de branzeturi) dar am cautat si iti dau un link
http://gatestecuherminesialex.blogspot.com/2009/03/branza-facuta-in-casa.html
Aici gasesti o reteta foarte simpla, sper sa iti si reuseasca. Te imbratisez cu drag:).
Multumesc draga Amalia
Esti foarte draguta!Am sa incerc reteta si o sa-ti spun daca mi-a reusit.
Multumesc inca odata,esti o bomboana.Te pup,Mihaela
buna, am sa-l fac si eu azi, dar fara ciuperci! Sa stii ca iti admir foarte tare site-ul, cum am nevoie de o reteta, cum fug la tine si niciodata nu sunt dezamagita de ce-mi iese.
Multumesc mult!
Cristina iti multumesc mult esti tare draguta, daca te pot ajuta cu ceva sa-mi scrii :).
Am facut pilaful si a iesti suuuuuuuper bun! Reteta este extraordinar de buna! Vezi, de aia ma intorc mereu la blogul tau!
Thank you sooo much!
Cristina sa va fie de bine :) dar l-ai mancat cu salata si fara paine sper :)), te pup!
buna, am 20 de ani si nu prea am gatit, dar acum sunt nevoita deoarece mama a plecat sa lucreze in alta tara si am un fratior de 10 ani asa ca nu am incotro…iti multumesc pentru reteta, a iesit foarte bun pilaful…o sa incerc si celelalte retete.te pup
Madalina cu drag, daca te uiti pe blog o sa vezi ca gasesti multe retete usoare, poate cele de la dulciuri sunt putin mai complicate… te pup si ai grija de fratior :).
abia astept sa incerc si eu piaful amalia, arata delicios.felicitari
asa il fac si eu, doar ca baietilor le place sa adaug si o manuta de mazare sau mai mult,dar sa nu predomine mazarea ii da un gust dulce sper sa va placa!
Deea orezul e preferatul meu, mazarea e preferata sotului asa ca ar merge de minune combinatia :).
si eu sunt tot incepatoare in gatit doar ce mam maritat si cand eram la mama nu am invatat sa imi fie rusine asa ca acum sunt nevoita sa invat si tu imi esti de mara ajutor Amalia.te pup aaa si orezul a esit super.
Ana nu-i nimic ai timp sa inveti sa gatesti, important e sa-ti si placa :). Sper sa gasesti pe site retete pe gustul tau .
Amalia,azi am preparat reteta ta de pilaf cu orez .Ce sa zic,un deliciu!Astept sa vad ce zice sotul meu. Mie imi place,arata asa de bine!!!Iti multumesc pentru toate retetele minunate si bune pe care le-am invatat de la tine.Te pup.
Gina sa-l mancati cu placere, ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau :).
Buna Amalia,am gatatit si eu saptamana asta aceasta reteta,cu mici adaugarari de condimente si a iesit foarte buna.chiar si iubitului meu care nu se da in vant dupa orez ia placut.
Felicitarile mele pt toate retetele.
Mada,madrid
Mada vad ca o gramada de fete imi scriu din Spania si asta ma bucura … sa stii ca si sotul meu nu mananca orez dar daca il fac la cuptor ii place foarte mult … si daca are si carne si mai si :))
amalia am si eu o intrebare este obligat sal faci la kuptor? sau merge si pe aragaz? ms ast rasp
Se poate face si pe aragaz insa orezul scazut la cuptor are gust mult mai bun :).
Buna Amalia,
Am dat de site-ul tau cautand reteta de la pilaf de orez cu pui. Pana la urma am facut un pilaf cu carne de curcan si am facut o combinatie intre retetele tale de pilaf de orez cu pui si pilaf cu carne de curcan, dar spre sfarsit am adaugat si niste feliute de dovlecel.:)
A fost primul pilaf facut de mine si a iesit super. Pana acum n-am mai facut/mancat ca nu-mi placea ca se simtea ceapa intre dinti sau asa credeam eu :)) (dar eu am dat-o prin mixer si s-a dizolvat). Fiica mea de 1 anisor nu se mai oprea din mancat, iar sotul nu s-a lasat pana nu a golit cratita.:))
Dupa ce am descoprit site-ul, m-am uitat putin pe aici si n-am rezistat sa nu incerc tortul egiptean (si asta primul tort din viata mea), eu fiind un antitalent la bucatarie.:)
Sigur o sa mai incerc si alte retete, ca pana acum le invidiam un pic pe colegele mele care povesteau ce bunatati au mai facut.:)
Felicitari pentru site.
Mariana sa va fie de bine! O sa vezi ca retetele de pe site sunt usor de incercat poate pentru ca incerc sa explic pe intelesul tuturor… cand am inceput sa scriu pe blog aveam o prietena care nu stia sa gateasca decat cartofi prajiti si tot timpul ma imaginam explicandu-i ei retetele…intre timp a devenit experta in bucatarie :)). Te pup si numai bine.
Nici eu nu puteam sa sufar pilaful cand eram mica. Cand vedeam ca’mi pune mama pilaf in farfurie imi venea sa o iau la fuga. De cativa ani a inceput sa’mi placa. Multam de reteta.. si asa nu stiam ce sa mai fac azi! Va pup!
Pofta mare!
Ma bucur mult sa aud fete tinere care incep sa gateasca ,eu sint bunica si vreau sa il invat pe nepotel sa manince si mincruri Romanesti ,fiind nascut un Canada si cu tata turc ,dar eu l-am crescut de la 8 luni ,acum are 4 ani ,e foarte dificil la mincare si de aceea mai caut retete ,poate gasesc ceva nou sa il fac sa manince
I-mi place sidul asta
Cred ca ai de unde alege retete de pe site si pentru cel mic :) si eu am crescut cu bunica pana la 4 ani dar la tara…mancarurile erau mult mai simple si mai sanatoase.
O sa incerc si eu pilaful tau, Amalia. Eu il faceam pe-al meu fara ciuperci dar puneam ardei gras (verde). Cred ca sint o gramada de retete pilaf in Romania, cam fiecare probabil ca-l face dupa zona in care locuieste. O sa-l incerc si pe al tau, caci mi-a placut ideea ca-l bagi la cuptor un pic. Merci din nou, Amalia.
P.S. Poti sa-mi spui daca cumva mai postezi si alte retete? E prima data cind vin pe site-ul tau. Voi reveni caci sint sigura ca voi gasi si alte retete delicioase. Deja am print-at citeva si le voi adauga la cartea de bucate pe care o tin la indemina cind am nevoie de idei noi.
Bun si cu ardei si eu mai fac, depinde de sezon… acum se gasesc doar ardei de import care nu au niciun gust… retete postez destul de des, in dreapta sunt grupate pe categorii. Sper sa-ti reuseasca si astept sa-mi scrii impresii :).
DRAGA AMALIA!u esti un om minunat si nu exagerez pt k in lumea noastra putini sunt oameni care se gandesc s fak bine in genera!eu admir foarte mult cum gatesti pentru k sunt pe placul meu si a multora cu siguranta pt k sunt bine detaliate deloc sofisticate dar foarte delicioase!eu merg dupa un principiu un bucatar bun e acela care nu neaparat are experienta ci stie sa improvizeze si sa i placa asta e totul!!!:)mi te imaginez un om de succes pe toate planurile!sanatate si intelegere in familie iti doresc!!!te pup!
Multumesc pentru cuvintele frumoase, se pare ca multa lume este in asentimentul tau deoarece am tot mai multi cititori :)… ma straduiesc sa fac mancare cat mai variata si daca se poate sa le fac pe tinerele gospodine sa gateasca acasa. Te pup si eu si numai bine!
astazi am facut dupa reteta ta mancare si a fost foarte foarte gustoasa ..multumesc pentru reteta
Ma bucur ca ti-a placut sper sa incerci si alte retete :).
sunt un tanar de 18 ani care trebuie sa supravietuiasca 1 luna singur
si am incercat si eu reteta
dar la faza cand trebuia sa pun ceapa
cu pulpelesi sa le las 5 min sa se rumeneasca ceapa mi sa ars de ce?
Pentru ca era focul prea tare .
amalia te rog sa imi raspunzi cat de repede… multumesc anticipat
pfuai de plm :)) ce mi-a iesit aici :)) nu am lasat carnea si restu destul la prajit si restu si am pus prea mult orez :))
Super bun Amalia. Multumesc .!
Servus, Amalia ! Ardeleanca get-begt ca si tine, dar plecata in Franta de zece ani, gasesc astazi reteta de pilaf cu pui pe situl tau si mi se pare gustoasa caci foarte apropiata de reteta mamei. Mie imi placea enorm pilaful cand eram mica, ca si ghiveciul (nu am cautat sa vad pe site-ul tau daca ai publicat o reteta de ghiveci). O sa il pregatesc deci asta seara si o sa iti spun ce si cum. Dar nu am indoieli, cred ca o sa iasa super ! Imi multumesc pentru reteta si te felicit pentru toata munca pe care ai fact-o ca sa creezi si sa intretii site-ul.
Ioana sper sa-ti placa si sper sa revin cat d ecurand… am mai gatit cate ceva dar bebe e destul de mic si nu prea am timp de calculator :).. te pup si toate cele bune!
Acuma il fac si eu, mmm deja miroase puiu-l! am sa mananc cel putin 3 bucati de pui mersi pentru reteta!!
pare delicioasa m-am apucat deja sa o fac – da io o so bag la cuptor ca sa mearga cu bere !!! :)))
Buna , Amalia ,
vreau si eu sa incerc reteta de pilaf , si totul e OK pana ajung la cuptor . Tu spui , la temperatura mica ….. poti sa-mi spui c-am cate grade inseamna aia ??
Mersi mult !!
160 de grade.
Multam ; si-acum la gatit cu mine …