Pilaf de orez cu pui

Pilaf de orez cu pui (IMG 26555)   imagine reteta

Nu stiu daca denumirea e cea mai potrivita, eu asa o cunosc. Cand eram mica nu-mi placea deloc, acum se pare ca o fac tot mai des. Iata reteta:
Ingrendiente:
6 pulpe inferioare de pui
1 cana orez
1 morcov mic
1 ceapa
5-6 ciuperci mai mari
sare, boia, piper
ulei
Pulpele le-am curatat de pielita, daca vreti le lasati asa, le-am spalat bine cu apa rece si le-am condimentat cu sare, boia, piper. Intr-o cratita am pus putin ulei si am adaugat ceapa tocata marunt si morcovul taiat cubulete. Le-am lasat sa se caleasca cateva minute si apoi am adaugat pulpele. Am lasat sa se prajeasca 5 minute pe o parte , 5 minute pe alta pana s-au rumenit putin
apoi am adaugat 1 cana de apa.
Pilaf de orez cu pui (p11)   imagine reteta
Ciupercile le-am curatat, le-am taiat felii si le-am adaugat la pilaf. Fierbem la foc mic o jumatate de ora si apoi adaugam orezul spalat bine. Pilaf de orez cu pui (p221)   imagine reteta
Amestecam de cateva ori si adaugam apa pana orezul este acoperit complet. Bagam cratita la cuptor, fara capac, la foc mic si lasam 15 minute. Mai verificam din cand in cand si daca este cazul adaugam putina apa. Dupa ce s-a facut, stingem focul si lasam sa stea 10 minute in cuptorul cald.Pilaf de orez cu pui (IMG 26500)   imagine reteta
Este o mancare usoara pe care o putem gati in orice sezon.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .

50 comentarii la reteta Pilaf de orez cu pui

  1. gina

    amalia am si eu o intrebare este obligat sal faci la kuptor? sau merge si pe aragaz? ms ast rasp

    Raspunde
    • Amalia

      Se poate face si pe aragaz insa orezul scazut la cuptor are gust mult mai bun :).

      Raspunde
  2. Mariana T.

    Buna Amalia,

    Am dat de site-ul tau cautand reteta de la pilaf de orez cu pui. Pana la urma am facut un pilaf cu carne de curcan si am facut o combinatie intre retetele tale de pilaf de orez cu pui si pilaf cu carne de curcan, dar spre sfarsit am adaugat si niste feliute de dovlecel.:)
    A fost primul pilaf facut de mine si a iesit super. Pana acum n-am mai facut/mancat ca nu-mi placea ca se simtea ceapa intre dinti sau asa credeam eu :)) (dar eu am dat-o prin mixer si s-a dizolvat). Fiica mea de 1 anisor nu se mai oprea din mancat, iar sotul nu s-a lasat pana nu a golit cratita.:))
    Dupa ce am descoprit site-ul, m-am uitat putin pe aici si n-am rezistat sa nu incerc tortul egiptean (si asta primul tort din viata mea), eu fiind un antitalent la bucatarie.:)

    Sigur o sa mai incerc si alte retete, ca pana acum le invidiam un pic pe colegele mele care povesteau ce bunatati au mai facut.:)
    Felicitari pentru site.

    Raspunde
    • Amalia

      Mariana sa va fie de bine! O sa vezi ca retetele de pe site sunt usor de incercat poate pentru ca incerc sa explic pe intelesul tuturor… cand am inceput sa scriu pe blog aveam o prietena care nu stia sa gateasca decat cartofi prajiti si tot timpul ma imaginam explicandu-i ei retetele…intre timp a devenit experta in bucatarie :)). Te pup si numai bine.

      Raspunde
  3. Adamalia

    Nici eu nu puteam sa sufar pilaful cand eram mica. Cand vedeam ca’mi pune mama pilaf in farfurie imi venea sa o iau la fuga. De cativa ani a inceput sa’mi placa. Multam de reteta.. si asa nu stiam ce sa mai fac azi! Va pup!

    Raspunde
    • Amalia

      Pofta mare!

      Raspunde
  4. vicky

    Ma bucur mult sa aud fete tinere care incep sa gateasca ,eu sint bunica si vreau sa il invat pe nepotel sa manince si mincruri Romanesti ,fiind nascut un Canada si cu tata turc ,dar eu l-am crescut de la 8 luni ,acum are 4 ani ,e foarte dificil la mincare si de aceea mai caut retete ,poate gasesc ceva nou sa il fac sa manince
    I-mi place sidul asta

    Raspunde
    • Amalia

      Cred ca ai de unde alege retete de pe site si pentru cel mic :) si eu am crescut cu bunica pana la 4 ani dar la tara…mancarurile erau mult mai simple si mai sanatoase.

      Raspunde
  5. Carmen

    O sa incerc si eu pilaful tau, Amalia. Eu il faceam pe-al meu fara ciuperci dar puneam ardei gras (verde). Cred ca sint o gramada de retete pilaf in Romania, cam fiecare probabil ca-l face dupa zona in care locuieste. O sa-l incerc si pe al tau, caci mi-a placut ideea ca-l bagi la cuptor un pic. Merci din nou, Amalia.
    P.S. Poti sa-mi spui daca cumva mai postezi si alte retete? E prima data cind vin pe site-ul tau. Voi reveni caci sint sigura ca voi gasi si alte retete delicioase. Deja am print-at citeva si le voi adauga la cartea de bucate pe care o tin la indemina cind am nevoie de idei noi.

    Raspunde
    • Amalia

      Bun si cu ardei si eu mai fac, depinde de sezon… acum se gasesc doar ardei de import care nu au niciun gust… retete postez destul de des, in dreapta sunt grupate pe categorii. Sper sa-ti reuseasca si astept sa-mi scrii impresii :).

      Raspunde
  6. maria

    DRAGA AMALIA!u esti un om minunat si nu exagerez pt k in lumea noastra putini sunt oameni care se gandesc s fak bine in genera!eu admir foarte mult cum gatesti pentru k sunt pe placul meu si a multora cu siguranta pt k sunt bine detaliate deloc sofisticate dar foarte delicioase!eu merg dupa un principiu un bucatar bun e acela care nu neaparat are experienta ci stie sa improvizeze si sa i placa asta e totul!!!:)mi te imaginez un om de succes pe toate planurile!sanatate si intelegere in familie iti doresc!!!te pup!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru cuvintele frumoase, se pare ca multa lume este in asentimentul tau deoarece am tot mai multi cititori :)… ma straduiesc sa fac mancare cat mai variata si daca se poate sa le fac pe tinerele gospodine sa gateasca acasa. Te pup si eu si numai bine!

      Raspunde
  7. alexandra

    astazi am facut dupa reteta ta mancare si a fost foarte foarte gustoasa ..multumesc pentru reteta

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a placut sper sa incerci si alte retete :).

      Raspunde
  8. Filip

    sunt un tanar de 18 ani care trebuie sa supravietuiasca 1 luna singur
    si am incercat si eu reteta
    dar la faza cand trebuia sa pun ceapa
    cu pulpelesi sa le las 5 min sa se rumeneasca ceapa mi sa ars de ce?

    Raspunde
    • Amalia

      Pentru ca era focul prea tare .

      Raspunde
  9. Filip

    amalia te rog sa imi raspunzi cat de repede… multumesc anticipat

    Raspunde
  10. anonim de rusine :))

    pfuai de plm :)) ce mi-a iesit aici :)) nu am lasat carnea si restu destul la prajit si restu si am pus prea mult orez :))

    Raspunde
  11. Lucian

    Super bun Amalia. Multumesc .!

    Raspunde
  12. Ioana

    Servus, Amalia ! Ardeleanca get-begt ca si tine, dar plecata in Franta de zece ani, gasesc astazi reteta de pilaf cu pui pe situl tau si mi se pare gustoasa caci foarte apropiata de reteta mamei. Mie imi placea enorm pilaful cand eram mica, ca si ghiveciul (nu am cautat sa vad pe site-ul tau daca ai publicat o reteta de ghiveci). O sa il pregatesc deci asta seara si o sa iti spun ce si cum. Dar nu am indoieli, cred ca o sa iasa super ! Imi multumesc pentru reteta si te felicit pentru toata munca pe care ai fact-o ca sa creezi si sa intretii site-ul.

    Raspunde
    • Amalia

      Ioana sper sa-ti placa si sper sa revin cat d ecurand… am mai gatit cate ceva dar bebe e destul de mic si nu prea am timp de calculator :).. te pup si toate cele bune!

      Raspunde
  13. Florin Marcos

    Acuma il fac si eu, mmm deja miroase puiu-l! am sa mananc cel putin 3 bucati de pui mersi pentru reteta!!

    Raspunde
  14. FLAVIU

    pare delicioasa m-am apucat deja sa o fac – da io o so bag la cuptor ca sa mearga cu bere !!! :)))

    Raspunde
  15. Dorel

    Buna , Amalia ,
    vreau si eu sa incerc reteta de pilaf , si totul e OK pana ajung la cuptor . Tu spui , la temperatura mica ….. poti sa-mi spui c-am cate grade inseamna aia ??
    Mersi mult !!

    Raspunde
    • Amalia

      160 de grade.

      Raspunde
      • Dorel

        Multam ; si-acum la gatit cu mine …

        Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>