Pui cu sos Piri-Piri

Revenind la vechea placere pieptul de pui :), va propun o reteta foarte gustoasa si anume pui cu sos piri-piri. Stiu ca suna hazliu si ciudat dar aceasta este denumirea  sosului care se face cu ardei kapia si usturoi. Impreuna cu carnea de pui formeaza o echipa fericita pe care o puteti servi cu orez, legume sau cus cus.

Noua ne-a placut foarte mult asa ca m-am gandit sa va impartasesc si voua reteta.

Pui cu sos Piri-Piri

Ingrediente 2 portii:

  • 1 piept de pui file
  • 4 ardei kapia
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 chili (optional)
  • sare, piper
  • putin ulei

Puteti face sosul in 2 feluri.

1.Ardeii ii taiati bucatele, adaugati sucul de lamaie si ii puneti intr-o craticioara la foc mic. Cand ajung la punctul de fierbere adaugati usutroiul pisat, piper si chili.

Ii puneti in blender, mixati si obtineti o pasta.

2. Coaceti ardeii, ii curatati ( eu am avut ardei copti si congelati ) si ii puneti impreuna cu sucul de lamaie, usturoiul, chili si piperul in blender. Mixati.

Pieptul de pui il taiati in doua.

Apoi faceti mici taieturi ( vezi foto ).

Puneti putin ulei si asezati bucatile de piept in tava.

Puneti sosul peste el (insistati pe taieturi) si coaceti in cuptorul incalzit la 200g C timp de 20-30 min.

Serviti cu piure de cartofi, legume, orez.

Pieptul de pui este fraged iar sosul foarte aromat.

3 comentarii la „Pui cu sos Piri-Piri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.