Pui cu sos Piri-Piri

Revenind la vechea placere pieptul de pui :), va propun o reteta foarte gustoasa si anume pui cu sos piri-piri. Stiu ca suna hazliu si ciudat dar aceasta este denumirea  sosului care se face cu ardei kapia si usturoi. Impreuna cu carnea de pui formeaza o echipa fericita pe care o puteti servi cu orez, legume sau cus cus.

Noua ne-a placut foarte mult asa ca m-am gandit sa va impartasesc si voua reteta.

Pui cu sos Piri-Piri

Ingrediente 2 portii:

  • 1 piept de pui file
  • 4 ardei kapia
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 chili (optional)
  • sare, piper
  • putin ulei

Puteti face sosul in 2 feluri.

1.Ardeii ii taiati bucatele, adaugati sucul de lamaie si ii puneti intr-o craticioara la foc mic. Cand ajung la punctul de fierbere adaugati usutroiul pisat, piper si chili.

Ii puneti in blender, mixati si obtineti o pasta.

2. Coaceti ardeii, ii curatati ( eu am avut ardei copti si congelati ) si ii puneti impreuna cu sucul de lamaie, usturoiul, chili si piperul in blender. Mixati.

Pieptul de pui il taiati in doua.

Apoi faceti mici taieturi ( vezi foto ).

Puneti putin ulei si asezati bucatile de piept in tava.

Puneti sosul peste el (insistati pe taieturi) si coaceti in cuptorul incalzit la 200g C timp de 20-30 min.

Serviti cu piure de cartofi, legume, orez.

Pieptul de pui este fraged iar sosul foarte aromat.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Pui cu sos Piri-Piri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.