Când spun inghetata falsa ma gandesc la un blat pufos si o crema minunata de vanilie. Este una din prajiturile copilariei care imi plac foarte mult si cxare are un gust aparte, deosebit de prajiturile cu foi. Desigur si prajiturile cu foi isi au rolul lor, totul este sa se preparare cat mai usor.
Pe blog am cateva variante ale prajiturii Ingehtata falsa si anume
Inghetata falsa reteta traditionala
Toate sunt foarte bune va asigur!
Prajitura inghetata falsa cu glazura de ciocolata este o varianta rapida cu crema pufoasa si aromata a celebrei prajituri. Glazura de ciocolata ii da un aspect si un gust deosebit, pe scurt trebuie sa o incercati :)
Va dau doar un indiciu, crema se face cu gris dar are in componenta si galbenusuri de ou ceea ce o face mai fina si mai delicata.
Singurul sfat pe care il dau legat de ingrediente este sa alegeti un gris alb, pentru asta musai sa fie intr-un ambalaj transparent, eu sincer am luat teapa cum s-ar spune cu firme celebre de panificatie, adica grisul era de o culoare deloc aspectuoasa. Asadar atentie la acest detaliu.
In rest nimic de remarcat, ingredientele sunt putine si accesibile, blatul mi-a placut mult mult, este foarte pufos dar ferm, insiropat are exact textura care trebuie. Chiar il recomand la torturi, mi-a placut mult cum s-a comportat la copt, adica a rmasa la fel nu s-a pleostit dupa ce l-am scos din cuptor.
Ah da, uite ca mai am ceva de scris, prajitura ieste destul de inalta eu am copt-o intr-o tava cu dimensiunea de 25×35. cred ca se poate face si intr-o tava mai mare.
Prăjitură înghețată falsă cu glazură de ciocolată
Ingrediente pentru o tava de 25x35cm:
Blat:
- 7 albusuri
- 5 galbenusuri
- 10 linguri de zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri cacao
- 4 linguri cu varf faina
- 6 linguri apa calduta
Pentru insiropat blatul:
- 100ml cafea sau 100ml cacao cu lapte
Crema:
- 1 litru lapte
- 200g gris fin
- 100g unt
- 2 galbenusuri ( cele ramase de la blat)
- 6 linguri zahar
- 4 plicuri zahar vaniliat
Pentru glazura:
- 100g ciocolata
- 3 linguri ulei
- 50ml lapte
Pentru inceput preparam crema:
Punem laptele la fiert si adaugam 4 linguri zahar si zaharul vaniliat. Cand fierbe adaugam grisul si amestecam continuu pe foc mic pana se ingroasa ca o budinca.
Separat mixam galbenusurule cu 2 lignuri zahar pana se topeste zaharul si le adaugam la grisul fierbinte amestecand rapid cu un tel. Lasam crema sa se raceasca si cand este rece adaugam untul la temperatura camerei si mixam pană ce se incorporeaza.
Pana ce se raceste crema preparam blatul:
preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc si apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile si mixam usor pana se incorporeaza.
Cernem faina si adaugam cacao si praful de copt .
Adaugam treptat amestecul de faina si cacao si apa calduta si amestecam usor cu o lingura pana se incoporeaza.
Turnam blatul in tava in care am pus o hartie de copt si coacem timp de 20-25 minute la 180 grade Celsius.
Scoatem blatul il lasam sa se raceasca putin, il punem pe un platou si il insiropam cu cafea sau cacao cu lapte.
Punem crema deasupra si bagam prajitura la frigider o ora.
Preparam glazura: punem toate ingredientele intr-un bol si le punem 3 minute la cuptorul cu micorunde pe programul de dezghetat sau intr-o craticioara la fc mic pana se topeste ciocolata. Amestecam si turnam glazura peste prajitura.
Punem prajitura la rece de pe o zi pe alta sau minim 4 ore.
Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa.
Este foarte buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Prajitura arata incredibil de buna, felicitari si multumesc pentru reteta.