Prajitura Inghetata falsa de ciocolata

Bine v-am regasit in Noul An! Am multe retete de postat, retete pe care le-am gatit de sarbatori. Si pentru ca sarbatorile continua, azi va propun o prajitura delicioasa ( si asta zice sotul meu care nu e amator de dulciuri ) si de maine incep cu aperitivele :).

Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Crema:

  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 200ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 ou
  • 100g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 fiola esenta de rom ( Dr. Oetker )

Mai avem nevoie de 50g ciocolata pentru ras deasupra.

Blatul este cel de la prajitura Inghetata falsa.  Albusurile se bat spuma tare, se adauga rand pe rand zaharul si se bat pana se obtine o bezea lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,se scoate mixerul si se amesteca cu lingura de lemn “peste cap” se adauga bicarbonatul amestecat cu putina faina, faina, cacao. Amestecul obtinut se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 25 de minute la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta. Eu l-am copt in tava adanca pentru prajitura ( 25×35 cm), deoarece aceasta prajitura este foarte inalta, asa e reteta. Daca vreti sa fie mai ingusta coaceti in tava de la aragaz.

Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca putin apoi il rasturnam pe un fund de lemn.

Pentru crema amestecam faina cu oul si zaharul, adaugam laptele, si punem sa se ingroase la foc mic amestecand mereu.Cand se ingroasa putin luam de pe foc si adaugam nuca, cacao si ciocolata rupta bucatele. Lasam sa se raceasca.

Separat mixam putin untul si apoi adaugam putin cate putin din amestecul racit. La sfarsit punem esenta de rom. Rezulta o crema fina si pufoasa.

Punem crema peste tort iar deasupra radem ciocolata. Daca doriti puteti pune peste crema 250 ml frisca batuta impreuna cu un intaritor si apoi sa radeti ciocolata.

Lasam prajitura la rece 4 ore apoi taiem cu un cutit bine ascutit inmuiat in apa calda.

Asezam prajiturile pe un platou. Eu am cumparat hartie pentru prajituri ( nu stiu exact denumirea ) pentru un aspect mai frumos.

PS. Cealalta prajitura este Rafaello o sa-i vina si ei randul la postat :).

 

41 de comentarii la „Prajitura Inghetata falsa de ciocolata”

  1. am facut si eu una dintre bunatatiile tale….. mi-a iesit aproape perfect si ffffff buna……am mancat crema cu lingura”””””” multumesc pt reteta. AN NOU FERICIT!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.