Platou mediteranean cu humus

Hummus-amalia-1

Pentru cei care adora humus-ul si preparatele de tip mediteranean am o veste super buna!

Puteti sa preparati un platou minunat foarte simplu si usor. Desi pe el se intalnesc 3 ingrediente care se prepara pe loc, nu fiti suparati se fac rapid si simplu. In principiu trebuie sa preparam hummus-ul, apoi nautul sa-l prajim putin si sa preparam chipsurile din lipie.

Mai aveti nevoie doar de branza feta, rosii, castraveti si desigur mult patrunjel verde.

Nimic complicat, va asigur ca platoul este unul de succes, puteti sa-l serviti la o petrecere sau pur si simplu intr-o seara dupa un program incarcat la servici. Desigur, daca mergeti pe partea cu programul de la servici, aveti voie sa cumparati hummus-ul si chipsurile de tortilla sa le inlocuiti cu felii de paine sau pita. Dupa cum vedeti sunt intelegatoare doar stiu si eu cum e sa vii de la servici si sa nu ai chef nici macar sa deschizi frigiderul sa vezi daca este ceva in el :)

Iaca si reteta, simpla si buna.

Platou mediteranean cu hummus

Ingrediente 4-5 persoane:

  • 1 conservă mare de naut – 570g
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri tahini
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200g feta
  • 200g rosii mici
  • 1 /4 castravete proaspat
  • 3 foi tortilla sau lipie
  • 1 lingurita boia afumata
  • sare, usturoi pudra
  • ulei de masline

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Lipiile le taiem triunghiuri mici, le punem pe o hartie de copt in tava si deasupra punem putin ulei de masline, sare, boia afumata si pudra de usturoi.

De foarte mare ajutor va este un spray cu ulei de masline.

Bagam tava la cuptor timp de 10 minute pana triunghiurile de lipie incep sa se rumeneasca.

Le scoatem si le punem intr-un castron.

Pe aceeasi hartie punem aproximativ 4 linguri de naut din conserva scurs bine.

Condimentam cu sare, piper, boia afumata si bagam tava la cuptor pana pregatim hummus-ul si restul ingreidentelor.

Punem nautul scurs de sucul din conserva in vasul robotului, adaugati sucul de lamaie, tahini, cateii de usturoi, sarea  si uleiul de masline. Mixam bine pana obtinem o pasta cremoasa. Puteti gusta si daca considerati mai adaugati suc de lamaie si sare. Eu am pus si o jumatate de lingurita de chimion macinat.

Bun, rosiile le taiem in sferturi sau jumatati, eu am folosit rosii mici de tip strugure. Castravetele il taiem felii.

Scoatem nautul de la cuptor ( cam 10 15min durează pana se face ).

Pe un paltou de lemn punem generos hummus il intindem cu o lingura, rustic, adica fara un aspect anume.

Punem feliile de rosii, castravete, nautul prajit, si feta zdrobita.

Pe o margine a platoului punem feliile de lipie.

Presaram generos patrunjel verde deasupra si servim.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.