De ce scriu noodles si nu taietei? Pai deobicei noodlesii sunt folositi in mancarurile de asiatice si sunt paste specifice pentru aceste tipuri de preparate. Noodles sunt tot un tip de paste, taiate in forme lungi subtiri, au o procedura foarte interesanta de preparare. Se fierb in apa sau se pot face si cu ulei, de cele mai multe ori prajite. Se servesc cu un sos sau in supa.
Pentru aceasta reteta super rapida am ales cei din plicurile cu supa gata de preparat, stiti voi plicurile ce contin taietei, condiment si putina grasime. Eu ii folosesc atunci cand vreau sa prepar o portie sau doua de mancare si sunt pe graba.
Noodles cu spanac si sos picant este un preparat gustos, recomandat amatorilor de mancaruri cu iz asiatic, ce se poate servi la pranz sau la cina. Puteti sa-l serviti ca atare sau cu bucatele de tofu prajit sau cu carne la gratar taiata felii subtiri.
Se fac in maxim 10 minute, nu trebuie sa curatati nimic doar 2 catei de usturoi si sa spalati spanacul daca nu-l cumparati in caserola gata spalat :)
Va recomand sa folositi spanac proaspat, cred ca puteti sa folositi si varza kale daca o cunoasteti si va place.
Pentru sosul picant am folosit sriracha, un sos excelent, iute, ce nu lipseste la noi din frigider, daca va plac mancarurile picante este obligatoriu sa-l cumparati si sa-l folositi.
Noodles cu spanac si sos picant
Ingrediente 2 portii:
- 200g noodles
- 200g spanac proaspat
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura seminte de susan
- 1 lingura ulei vegetal
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingurita miere
- 1 lingurita otet de vin
Intr-o oala punem apa la fiert si cand este fierbinte punem noodlesii si acoperim oala cu capac. Stingem fosul desigur, ei se umfla in cateva minute, nu trebuie fierti.
Intr-o tigaie mare, incingem uleiul si prajim 1 minut semintele de susan. Adaugam spanacul spalat ( daca sunt frunze mari le taiati ) si lasam 3-4 minute pana scade si se caleste putin.
Intr-un bol punem sosul de soia, cateii de usturoi zdrobiti, sosul sriracha, otetul si le amestecam.
Turnam amestecul peste spanac si amestecam usor. Adaugam si taieteii scursi de apa si amestecam usor.
Preparatul este gata!
Servim cu seminte de susan si felii de ceapa verde deasupra.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]