Pilaf de bulgur

Pilaf de bulgur

Dacă nu ati incercat pana acum gustusoul pilaf de bulgur, nu e tarziu, reteta este foarte simpla si se face mult mai repede decat cel de orez. Bulgurul, un aliment folosit foarte des in Orientul Mijlociu, versatil, practic si usor de preparat si-a facut loc cu succes si in bucataria noastra. Eu l-am descoeprit de ceva vreme , mai precis de acum 9 ani de cand s-a nascut baiatul mai mare cand cautând retete cat mai sanatoase am gasit retete preparate cu acest aliment foarte sanatos.

Conform Wikipedia, bulgur sau burghul este „un aliment din cereale obținut din crupe crăpate parțial fierte ale mai multor specii diferite de grâu, cel mai adesea din grâu dur. Își are originea în bucătăria din Orientul Mijlociu. Are o aromă ușoară, de nucă. Este un ingredient care se gătește similar cu orezul sau cușcușul”.

Asadar am spus in mare ce si cum, ramane sa va scriu reteta de pilaf cu bulgur care pot sa spun ca e foarte bun!

Se face in aproximativ 20 de minute, are legume, are gust, are savoare, are de toate. :)

Din reteta de mai jos rezulta aproximativ 4 portii generoase (desi e genul de preparat din care poti manca oricat, fara sa te saturi), noi l-am servit cu carne la gratar.

Ingrediente pentru reteta de pilaf de bulgur

  • 1 cana bulgur (cana = 250ml)
  • 2 cani apa
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 2 rosii potrivite
  • 1 catel de usturoi
  • 100ml rosii pasate sau bulion
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei de masline

Ingrediente pentru pilaful de bulgur

Cum preparam reteta de pilaf de bulgur?

Ceapa o tocam marunt la fel si usturoiul si le calim cateva minute in putin ulei de masline. Folosim o tigaie cu capac.

Adaugam ardeii taiati cubulete si rosiile date pe razatoare si le lasam sa se caleasca pana se inmoaie.

Adaugam bulgurul, apa, bulionul, sare si optional putina boia (eu am folosit afumata).

Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic 10 minute .

Pilaf de bulgur

Pilaf de bulgur

Pilaf de bulgur

Pilaf de bulgur

Pilaf de bulgur

Dupa 10 minute stingem focul, amestecam si mai lasam inca 10 minute acoperit cu capac.

Pilaf de bulgur
Pilaf de bulgur

Amestecam cu o furculita, bulgurul trebuie sa fie pufos sa se defaca bob cu bob.

Servim

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Pilaf de bulgur”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.