
Aceste chiftele de orez cu brânză erau de mult pe lista cu retete care trebuie incercate, insa le-am tot amanat din motiv de lipsa unui ingredient care am tot uitat sa-l cumpar si anume: pasta de ardei. Reteta am vazut-o pe un grup de retete turcesti unde predomina retetele cu bulgur, linte, orez si legume, favoritele mele.
Chiftelele de orez cu branza sunt foarte bune, simplu de preparat cu doar cateva ingrediente. Se pot servi ca atare cu un sos de iaurt si o salata sau cu cartofi. Eu am mancat aproape jumatate din cantitate goale, atat erau de bune. Sunt usoare, nu dau senzatia de greu la stomac, iar branza din interior face totul, va spun eu :)
Ca forma puteti sa le faceti mai mici, puteti sa le umpleti chiar si cu carne daca doriti insa eu zic ca aceasta formula functioneaza cel mai bine. Se modeleaza foarte usor trebuie doar sa va udati mainile cu apa, e suficient.
Se prajesc in ulei, va rog nu incercati sa le faceti la cuptor pentru ca ies destul de uscate, nu va fie teama nu sunt uleioase, au o textura frageda.
Ingrediente pentru reteta de chiftele de orez cu brânză
- 1 cana de orez cu bobul rotund (1 cana = 200ml )
- 3 cani de apa
- 75 g branza telemea cat mai uscata
- 1 lingura faina
- sare, piper
- 1/2 lingura pasta de ardei
- eu am adaugat si un varf de cutit de boia afumata
Mai aveti nevoie de:
- 200g cascaval taiat cubulete
- 2 oua
- pesmet
- ulei pentru prajit
Cum se fac chiftelele de orez cu branza?
Pentru inceput fierbem orezul in 3 cani de apa si putina sare.
Cand este fiert (aproximativ 10 minute) il lasam sa se racoreasca putin apoi il punem intr-un bol.
Adaugam faina, sare, piper, pasta de ardei, branza data pe razatoare si putina boia afumata. Amestecam pana se omogenizeaza.
Ca sa fim cat mai eficienti, prima data modelam chiftelele, apoi le prajim.
Cu mana uda modelam chiftele in interiorul carora punem o bucatica de branza. Le trecem pe fiecare prin ou batut apoi prin pesmet si le prajim in ulei intorcandu-le pe toate partile pana se rumenesc frumos.
Le scoatem pe un servet de hartie si le servim asa cum am scris cu o salata si un sos de iaurt. Puteti sa le serviti si cu cartofi natur.
Sunt foarte bune!
Ia uitati cum se intinde branza :)
Puteti sa le serviti atat calde cat si reci.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]