Doamne cat m-am gandit cum sa-i spun la reteta asta, denumirea in engleza este Chicken bruscheta, am zis ca cel mai sanatos este sa traduc exact pentru ca daca scriu bruscheta cu piept de pui se intelege altceva. A da,ele sunt poate spuneti ca de ce in engleza, bruschetele sunt un preparat de origine italiana, bine este o variatie in stil american a clasicelor bruscheta, o variatie foarte buna zic eu.
In fine nu este foarte important cum fomulam titlul, important este cum preparam reteta asta delicioasa.
Piept de pui bruscheta este o mancare usoara de vara care se face pe aragaz, nu folositi deloc cuptorul si care ne aduce o satisfactie a papilelor gustative pana la ultima imbucatura.
In principiu este reteta adaptata a clasicelor bruscheta dar painea se inlocuieste cu o felie suculenta de piept de pui facuta la gratar. Si pentru ca tacamul sa fie complet cum s-ar spune, peste feliile de carne punem si o felie de mozarella , o bunatate va spun cu mana pe inima!
Cel mai important la aceasta reteta este ingredientul verii si anume rosiile, musai sa fie bine coapte , carnoase. Eu am cumparat ieri de la piata cateva rosii mari si mici de culoare rosie, galbena foarte bune, pentru aceasta reteta au fost extrem de potrivite.
Nu cred ca are rost sa va mai scriu ca peste tot se indica la bruschete ,rosiile Roma, de retinut acest aspect iarna, cand gasim la hypermarket rosii de pe alte meleaguri. Acum folosim rosiile noastre romanesti atat de gustoase!
Revenind la reteta , o sa incerc sa scriu cantitatile pentru 2 persoane, desi eu am facut-o ochiometric, nu e genul de reteta la care sa te stresezi cu cantitatile, nu ai cum sa dai gres.
Piept de pui bruscheta
Ingrediente 2 portii:
- 4 file-uri din piept de pui ( consideram 2 de persoana)
- 400g rosii carnoase
- 2 catei de usturoi
- cateva fire busuioc proaspat
- 150g mozarella
- sare, piper, ulei de masline
Pieptul de pui daca il cumparati gata feliat, il condimentati cu sare, piper si il ungeti cu putin ulei de masline. Daca nu e feliat il feliati voi cu un cutit bine ascutit. Dintr-un piept de pui mediu ar trebui sa iasa 4 fileuri plus 2 buc muschiulet .
Il prajiti pe grill cate 3-4 minute pe o parte si il scoateti pe o farfurie acoperindu-l cu un capac .
Pana se face pieptul de pui preparati toppingul de rosii, practic puteti sa-l preparati inainte si doar sa-l condimentati pentru ca pieptul de pui se prajeste in cateva minute.
Taiati rosiile cubulete, usturoiul il tocati fin de tot si la fel busuiocul il tocati marunt. Eu am pus si putin patrunjel verde.
Condimentati cu sare, piper si adaugati putin ulei de masline. Amestecati usor.
Intr-o tigaie mai mare puneti feliile de piept de pui, peste fiecare felie puneti o felie de mozarella si acoperiti cu un capac. Puneti tigaia la foc potrivit, lasati pana se topeste mozarella.
Scoateti cu o paleta feliile de piept pe un platou si puneti cu generozite din amestecul de rosii peste feliile de carne , adaugam putin otet balsamic deasupra si serviti cald.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]