Mâncare de pipote și inimi de pui cu ardei

mancare-cu-pipote-amalia-1

Un preparat de care va veti indragosti imediat daca sunteti fani ai pipotelor si inimilor de pui, adica a organelor de pui in general. Reteta originala era doar cu pipote de pui sau rata dar cum la noi in comert nu se gasesc decat cu inimi impreuna, am adaptat-o si bine am facut pentru ca a iesit delicioasa.

Reteta am gasit-o pe net , era preluata si ea dintr-o revista si pentru ca avea multi ardei in compozitie i-am trecut si in titlu. Eu am folosit doar un gogosar dar mai trebuia inca doi.

Aceasta mancare se poate servi cu orez sau cartofi, va recomand sa le fierbeti separat, la fel am facut si eu. Am citit ca servita ca atare poate fi un aperitiv perfect alaturi de un pahar de tarie, musai sa incerc si varianta asta :)

mancare-cu-pipote-amalia-2

Mâncare de pipote și inimi de pui cu ardei

Ingrediente 4 portii:

  • 1 kg pipote si inimi de pui curatate
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3 ardei ( rosu, verde si galben) potriviti ca marime
  • 1 ceapa potrivita
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 cana mazare ( conservata sau congelata)
  • 50ml otet de vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • 3 linguri ulei

Pipotele si inimile le spalati bine cu apa rece si le curatati de impuritati. Deobicei se gasesc gata curatate, dar nu perfect asa ca le mai piguliti daca e cazul.

In reteta originala organele de pui se marinau cu o zi inainte dar eu am sarit peste aceasta etapa insa v-o scriu pentru ca sunt mult mai fragede marinate si e foarta interesanta marinata . Asadar aveti nevoie de 200ml sprite ( da ati citit bine e vorba despre sucul Sprite insa puteti inlocui si cu apa minerala), o lingura sos de soia, si o jumatate de lingurita de piper macinat. Puneti organele de pui in marinata si le lasati peste noapte sau minim 4 ore.

Bun, deci avem organele de pui curatate spalate si poate marinate .

Ardeii ii taiem cubulete, incingem uleiul in tigaie si ii prajim la foc mare 2 minute pana incep sa se inchida la culoare. Ii scoatem intr-un castronel.

Micsoram focul spre potrivit si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, le prajim pana se inmoaie.

Adaugati organele de pui si le lasati sa se soteze 3-4 minute.

Adaugati pasta de tomate, sosul de soia, piperul, zaharul si sarea, amestecati si acoperiti tigaia cu un capac. Lasati sa se faca aproximativ 40-60 d eminute. Daca sosul scade prea mult mai adaugati apa, eu am pus 200ml apa.

Cand carnea este fiarta adaugati mazarea si ardeiul prajit, mai lasati 5 minute pana se fac.

Stingeti focul si lasati sa stea cu capac 5 minute apoi serviti.

 

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.