Chifteluțe fragede de pui

Cine nu iubeste chiftelele, dar cine indrazneste sa spuna ca nu iubeste chifelele? Daca exista cineva sa afirme ca da, inseamna ca nu este român :)) . Exact, chiftelele si snitelele fac parte din cultura noastra gastronomica. Glumesc, dar pe undeva e adevarat, toata  lumea adora aceste bucatele de carne tocata condimentate si prajite.

Chiftelele de pui sunt un preparat ce se gateste foarte simplu cu conditia sa respectati ingredientele si sa aveti grija la timpul de prajire. Se pot servi ca atare cu mustar sau sos de usturoi sau cu diferite sosuri cum ar fi cel de marar, in general carnea de pui merge cu un sos alb. Sunt oarecum mai usoare decat cele de porc desi sunt prajite si ele.

Un ingredient impoertant este usturoiul, pentru cei care aveti probleme si nu-l puteti consuma recomand cel pudra ( nu stiu daca contine usturoi dar macar are aroma specifica)

Pentru un plus de gust puteti adauga si parmezan ras fin.

Dar haideti sa vedem reteta

Chifteluțe fragede de pui

Ingrediente

  • 500g carne tocata de pui sau curcan
  • 2 oua
  • 4 linguri pesmet
  • 2 lingurite pasta dulce de ardei ( musai sa aveti in frigider este foarte buna)
  • 2 catei zdrobiti de usturoi sau 1 lingurita usturoi pudra
  • 1 felie de cartof sau o bucata de dovlecel ras fin
  • sare, piper
  • optional 1 lingura parmezan ras fin

Mai aveti nevoie de ulei si o tigie incapatoare.

Carnea impreuna cu restul ingredientelor le puneti intr-un bol si le amestecati bine pana obtineti o pasta nu foarte tare. Cu mana uda formati chiftele de marimea unei nuci mai mari pe care le puneti pe un platou.

Intr-o tigaie mai mare incingeti uleiul si adaugati chiftelele . Le prajiti pana se rumenesc usor pe o parte si pe alta, atentie focul trebuie sa fie potrivit , sa nu le lasati prea mult se vor arde.

Scoateti chiftelele pe un servet absorbant de hartie  si le lasati sa se raceasca.

As zice ca cele mai bune sunt caldute :)

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.