Aperitiv rapid cu lipie

aperitiv-cu-lipie-amalia-1

Deobicei la noi se consuma lipii destul de des pentru ca sunt foarte practice si bune, ai mei copii isi fac tot felul de sandvisuri calde sau reci cu ele sau le umplu cu tot felul de combinatii cu carne sau fara, depinde de ce le este pofta si de ce avem prin frigider.

Aperitivul cu lipie este  simplu si usor de preparat, puteti folosi orice tip de lipie pentru a-l prepara.

Practic se prepara o salata usoara cu care se umple lipia apoi se ruleaza si se taie felii, iar in fiecare felie se infige o scobitoare. Nimic mai simplu, nu-i asa? :) Pe blog mai am o reteta la fel de usoara tot cu lipie, va recomand sa o incercati, .

Salata poate fi doar cu legume sau puteti adauga si proteine de origine animala sau vegetala depinde ce va place.

Dar haideti sa va scriu cum am procedat eu.

Aperitiv rapid cu lipie

Ingrediente 10 bucati:

  • 200g carne de pui la gratar ( puteti inlocui cu sunca sau ton)
  • 1 rosie mai tare potrivita
  • 100g feta
  • 150g castravete crud
  • 100g porumb dulce

Pentru sos:

  • 150g iaurt grecesc
  • cateva fire de patrunjel verde tocat marunt
  • 1 lingurita ulei de masline

Mai aveti nevoie de putina sare si piper.

Taiem legumele cubulete, la fel si carnea si le punem intr-un bol. Adaugam porumbul dulce, feta. Tunram sosul si adaugam putin piper proaspat.

Atentie la sare deoarece si feta este destul de sarata.

Amestecam usor.

Punem 2-3 linguri de salata pe o lipie, indoim marginile putin inauntru si rulam strans.

aperitiv-cu-lipie-amalia-2

aperitiv-cu-lipie-amalia-3

Taiem felii de 2 cm grosime cu un cutit bine ascutit.

In fiecare infigem cate o scobitoare, le asezam pe un platou.

aperitiv-cu-lipie-amalia-4

Servim!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.