Pesto de rucola

pesto-de-rucola-amalia-1

Da si da, rucola, rucola, a inceput sa fie folosita si la noi din ce in ce mai des, in primul rand pentru ca se stie ca este sanatoasa. Da, rucola această planta pe care multi o confunda cu papadia, are multe beneficii pentru organism este o importanta sursa de vitamine si desgiur este saraca in calorii

Rucola este folosita in bucataria italiana din cele mai vechi timpuri, se foloseste foarte bine in salate, pizza, paste si în alte rețete culinare delicioase.

Eu o folosesc in principal la salate si sandvisuri iar acum am preparat cu ea acest pesto care va spun sincer e excelent!

Desi toate retetele de pesto contin in principiu samburi de pin, eu am folosit nuca, pentru ca este mai accesibila si recunosc o aveam in camara.

Pesto de rucola se poate pastra in frigider intr-un borcanel inchis pana la o saptamana. Chiar se poate si congela pe portii daca doriti in forme pentru cuburi de gheata.

Il puteti folosi pentru paste asa ca si in cazul meu sau la bruschete, sandvisuri, peste, in salate.

pesto-de-rucola-amalia-2

A si daca ma intrebati ce este pesto, va scriu pe scurt, un sos bineinteles originar din bucataria italiana din care nu trebuie sa lipseasca uleiul de masline, parmezanul ( o daa) , mugurii ( seminte) de pin, usturoiul. Asa cum am scris eu am inlocuit mugurii de pin cu nuca si a iesit foarte bun si in aceasta varianta.

L-am servit cu paste, si ce a mai ramas am pus la frigider si o sa fac niste bruschete cu prosciuto .

Pesto de rucola

Ingrediente:

  • 100g rucolla
  • 2 linguri samburi de nuca
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 catei de usturoi curatati de coaja
  • 2 linguri suc de lamaie
  • aprox. 50ml ulei de masline

Punem toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si mixati pana obtineti o pasta cremoasa. Din cand in cand opriti robotul si radeti cu o spatula surplusul de pe marginile vasului pentru a se mixa intreaga cantitate.

pesto-de-rucola-amalia-3

Asta e tot!

pesto-de-rucola-amalia-4

Serviti imediat sau il puteti pastra la frigider pana la o saptamana.

Sfaturi:

Folositi parmezan si ulei de masline de calitate pentru un gust perfect

Daca va place sosul cu o consistenta mai subtire adaugati putin uleid e masline.

In varianta de post omiteti parmezanul.

In functie de preferinte puteti adauga o lingurita de miere.

pesto-de-rucola-amalia-5

Poftă bună!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.