Conopidă cu sos în stil asiatic

Unele din preparatele usor acceptate sunt cele de tip asiatic, am observat ca multe persoane adora mancarea de acest gen la care subscriu si eu. Se prepara destul de rapid, se folosesc in principiu multe legume si timpul de gatire este relativ scurt astfel incat ingredientele isi mentin calitatile benefice.

Conopida cu sos in stil asiatic este binevenita alaturi de o garnitura simpla de orez, poate fi totodata un pranz sau o cina delicioasa.

Aveti nevoie doar de cateva ingrediente pentru a prepara acest fel de mancare, practic este o conopida pane coapta la cuptor, imbracata intr-un sos delicios. Nu are de ce sa fie rea, asa  a zis baiatul meu mai mare, si mare dreptate a avut. Diferenta este ca nu se foloseste ou, eu as renunta si la faina si as inlocui laptele cu un iaurt, o sa probez data viitoare.

Sosul folosit in principiu este cel dulce acrisor care se gaseste mai peste tot in magazine, eu cumpar o sticla de 1l pe care o pastrez in frigider si o folosesc la tot felul de preparate. Un inlocuitor al lui dar atunci renuntam la temrenul asiatic sunt rosiile pasate, sosul barbeque sau clasicul ketchup. Voi alegeti ce va place eu am folosit sos dulce acrisor si pentru o parte de conopida rosii pasate. Sa stiti ca amandoua variante mi-au placut la fel de mult.

Si in timp ce savurez ultima portie din acest preparat, va scriu reteta sa stiti, am pus deoparte inca o portie pentru mine :)

Am scris ca merge o garnitura de orez simplu, ati putea schimba cu paste sau cartofi daca nu sunteti prieteni cu orezul.

conopida-amalia-1

Dar va scriu reteta sa vedeti cat este de simpla si faina.

Conopidă cu sos în stil asiatic

Ingrediente:

  • 1 conopida de aprox 600 g
  • 100 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 g pesmet (am folosit panko)
  • 300 ml sos dulce acrisor (pot fi rosii pasate, sos barbeque, ketchup)
  • sare, piper
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 1 lingura ulei de masline

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsisus.

Curatati conopida si o taiati buchetele potrivite, (cam cat sa muscati din ele de 2 ori).

Intr-un castronel combinati faina cu laptele, condimentele, uleiul de masline . Amestecul obtinut este asemanator cu cel de clatite. Daca tineti post folositi lapte vegetal. Asa cum am scris in introducere o sa incerc si varianta doar cu un iaurt mai cremos in care pun condimentele si uleiul.

Trecem conopida prin amestecul de lapte , apoi prin pesmet si apoi asezam bucatile de conopida in tava tapetata cu hartie de copt.

Bagam tava la cuptor timp de 25 de minute.

conopida-amalia-2

conopida-amalia-3

conopida-amalia-4

conopida-amalia-5

Intre timp punem sosul intr-un bol ( puteti face si o combinatie intre sosuri, cum credeti si cum va place. Pentru cei care adora mancarea picanta puneti si putin sos iute).

Dupa 25 de minute scoateti tava si treceti fiecare bucata de conopida prin sos apoi le asezati inapoi in tava. Daca vi se pare greu, puteti pune conopida intr-o farfurie si sa turnati sosul peste ea.

conopida-amalia-6

Coaceti conopida inca 20 de minute si serviti imediat ce este gata.

conopida-amalia-7

Ca si garnitura servim conopida cu orez simplu, iar peste ea puteti presara putin susan.

conopida-amalia-8

Este foarte buna!
Reteta am preluat-o de pe un blog polonez cu mici modificari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Conopidă cu sos în stil asiatic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.