Pancake a la Jamie

Pancake 0

Uite ca a prins ( bine )  si la noi moda cu pancakes, pentru ca sunt niste clatite moi si pufoase, (pandispan la tigaie, cum imi place mie sa le spun), iar noua romanilor dupa cum stiti ne plac clatitele. Nu stiu daca sunt preluate de la americani sau din filmele americane :)), dar sunt bune-bune, merg de minune la un mic dejun sau la orice ora din zi cand avem pofta de ceva dulce.

Am pe blog cateva retete, dar e loc de mai multe asa ca acum va propun varianta de reteta a lui  Jamie, clatitele sunt foarte pufoase cu lapte in compozitie.

Ingrediente:

1. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam treptat laptele si mixam.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat la galbenusuri mixand mereu la viteza mica.

Albusurile le batem spuma si le adaugam la amestecul de galbenusuri, amestecand peste cap cu o spatula astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul. Exact ca la blatul de tort :).

Pancake 1Pancake 2

2. Punem cu polonicul putin din compozitie in tigaie ( cam jumatate de polonic, ideea e sa nu fie foarte mari), lasam sa se intinda singura si cand incepe sa faca basici pe margini intoarcem pe partea cealalta, va experimentati pe masura ce le coaceti :).

Pancake 3Pancake 4

3. Servim cu dulceata, sirop de ciocolata, inghetata.

Pancake 5

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Pancake a la Jamie”

  1. Buna, Amalia! Tigaia(non-stick) se unge doar inainte de prima turnare a clatitelor, ca sa se obtina un aspect uniform pe una din fete. Americanii si britanicii servesc clatitele astea cu sirop de artar sau miere. Eu am alta reteta pe care o gatesc saptamanal pt fiica mea, sunt usor de facut….o ocazie pt mama si copil sa petreaca timp impreuna in bucatarie. Daca aveam cum sa atasasez fisier ti le aratam si pe ale mele. Happy cooking!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.