Uite ca a prins ( bine ) si la noi moda cu pancakes, pentru ca sunt niste clatite moi si pufoase, (pandispan la tigaie, cum imi place mie sa le spun), iar noua romanilor dupa cum stiti ne plac clatitele. Nu stiu daca sunt preluate de la americani sau din filmele americane :)), dar sunt bune-bune, merg de minune la un mic dejun sau la orice ora din zi cand avem pofta de ceva dulce.
Am pe blog cateva retete, dar e loc de mai multe asa ca acum va propun varianta de reteta a lui Jamie, clatitele sunt foarte pufoase cu lapte in compozitie.
Ingrediente:
1. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam treptat laptele si mixam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat la galbenusuri mixand mereu la viteza mica.
Albusurile le batem spuma si le adaugam la amestecul de galbenusuri, amestecand peste cap cu o spatula astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul. Exact ca la blatul de tort :).
2. Punem cu polonicul putin din compozitie in tigaie ( cam jumatate de polonic, ideea e sa nu fie foarte mari), lasam sa se intinda singura si cand incepe sa faca basici pe margini intoarcem pe partea cealalta, va experimentati pe masura ce le coaceti :).
3. Servim cu dulceata, sirop de ciocolata, inghetata.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ma chinui de ceva timp sa le fac dar nu imi ies. Mai incerc. Arata foarte bine.
Super tare ! Foarte bun!
Cat de pufos araaaaata, de abia astept ziua de maine!
Buna, Amalia! Tigaia(non-stick) se unge doar inainte de prima turnare a clatitelor, ca sa se obtina un aspect uniform pe una din fete. Americanii si britanicii servesc clatitele astea cu sirop de artar sau miere. Eu am alta reteta pe care o gatesc saptamanal pt fiica mea, sunt usor de facut….o ocazie pt mama si copil sa petreaca timp impreuna in bucatarie. Daca aveam cum sa atasasez fisier ti le aratam si pe ale mele. Happy cooking!
Cand eram burica, mami ne facea niste clatite din acestea pufoase, mai groase decat cele obisnuite si mai mici. Si le mancam cu miere. Le spunea nanghite. Nu stiu daca reteta e asemanatoare. Uite, de curiozitate – am sa intreb. :-)
http://fabchef.blogspot.ro/