Nu as fi crezut niciodata ca sotul meu poate sa aiba o preferinta in materie de dulciuri, pana cand mi-a spus acum ceva vreme ca ii este dor de prajitura Indiene cu frisca pe care o manca destul de des in copilarie. Cred ca stiti si voi ca dulciurile din vremurile trecute nu se compara cu nimic din ce se gaseste in cofetarii acum, asa ca am incercat sa prepar aceste delicioase prajituri acasa in speranta ca o sa obtin ceva asemanator cu cele din copilarie.
Rezultatul a fost multumitor, in principiu aceste prajituri sunt defapt foarte simplu de facut, cele doua capacele sunt din pandispan importanta e frisca daca se poate sa fie din smantana naturala.
Haideti sa vedem reteta cu mentiunea ca o puteti transforma intr-o reteta de sezon daca adaugati la frisca 2-3 linguri piure de fructe de sezon cat mai aromate ( capsuni, zmeura, fragute ).
Ingrediente:
Pentru capacele:
- 7 oua
- 7 linguri de zahar
- 7 linguri de faina
- 2 linguri ulei
Pentru crema:
- 500ml smantana pentru frisca
- 1 plic intaritor de frisca (optional)
- 3 linguri zahar
Pentru insiropat:
- 150ml apa
- 2 linguri zahar
- putina esenta de vanilie
Pentru glazura:
- 150g ciocolata
- 50ml smantana pentru frisca
1. Pentru inceput mixam galbenusurile cu zahar pana ce acesta se topeste apoi batem albusurile spuma adaugan foarte putina sare.
Adaugam la amestecul de galbenusuri treptat uleiul, faina si albusurile batute spuma.
Amestecam peste cap cu grija sa nu se lase compozitia si apoi cu o lingura punem gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu faina. Atentie, sa le puneti la distanta pentru ca cresc la copt.
Lasam 4-5 min la 180g C. Scoatem tava, o lasam putin sa se raceasca apoi scoatem capacelele pe un platou.
2. Pentru sirop punem apa la fiert cu zaharul, lasam sa dea cateva clocote si apoi adaugam esenta de vanilie.
3. Smantana pentru frisca o batem bine impreuna cu zaharul si eventual pliculetul de intaritor.
4. Pentru glazura punem intr-o craticioara smantana pentru frisca, adaugam ciocolata rupta bucatele si apoi amestecam mereu la foc mic pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca putin.
5. Asamblam prajiturile; un capacel de pandispan, insiropam, frisca, celalalt capacel si deasupra punem glazura cu o lingurita.
Se pot servi imediat dar ar fi bine sa le lasati la rece 1 ora.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]