Nu mai incep cu amintirile din copilarie pentru ca ma cam grabesc sincer, dar va scriu ca gogosile de post sunt un dulce peste care sper sa nu treceti doar cu vederea pentru ca sunt aproape identice ca si cele cu oua si lapte iar procedura de preparare este aceeasi. Doar sa nu uitati de arome, dulciurile de post necesita in general arome mai pronuntate.
Ingrediente pentru aprox. 20 bucati:
- 250g faina
- 12g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- 25 ml ulei
- 1 varf cutit de sare
- aprox. 150ml apa calduta
- 1 plic zahar vaniliat
- coaja rasa de lamaie
Mai avem nevoie de 250ml ulei pentru prajit.
1. Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza apoi adaugam 1/2 lingurita faina si 2-3 linguri apa calduta. Amestecam bine si apoi lasam sa-si faca treaba adica sa creasca.
2. Intr-un bol cernem faina adagam restul ingredientelor si drojdia crescuta. Framantam rapid un aluat vartos pana se desprinde de peretii vasului, presaram deasupra putina faina si lasam sa dospeasca acoperit 1 ora.
3.Ungem planseta de lucru cu putin ulei si rasturnam aluatul crescut. Intindem o foaie de aproximativ 1/2 cm si decupam forme rotunde.
Le punem pe hartie de copt si le mai lasam sa creasca inca 15 minute.
Prajim gogosile in ulei incins astfel; luam gogasa si o punem la prajit cu partea de sus in ulei, practic le intoarcem cand le punem la prajit.
Le lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte si pe alta, unele se intorc singure :) apoi le scoatem pe un platou peste care am pus un servet de hartie sa absoarba excesul de ulei.
Calde le pudram cu zahar si apoi stiti voi ce urmeaza :)
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna..arata apetisante…ce pot sa folosesc in loc de drojdie proaspata?multumesc)
Drojdie uscata.
Cat timp lasam drojdia sa creasca?
Pana dospeste, o sa vedeti ca creste in volum …arata ca o masa spumoasa