Mușchiuleț de porc la cuptor

muschiulet-amalia-1

Muschiul de porc este la mare concurenta cu pieptul de pui, nu vreau sa intru in polemici dar sunt convinsa ca este mult mai sanatos decat pieptul de pui. Este o carne frageda cu un continut scazut de grasimi. Din acest motiv se gateste destul de repede si poate fi consumat atat cald cat si rece in sandvisuri si salate. Bine la noi nu e cazul pentru ca se mananca aproape tot atunci proaspat preparat.

Singurul lucru pe care as mai dori sa-l scriu este ca la fel ca si la cotletul de porc , majoritatea au tendinta de a-l prepara gresit adica cu mult timp de gatire. Nu va ganditi ca este carne de porc si din acest motiv ar trebui sa se prepare in timp mai mult, este o carne foarte frageda.

Dupa cum o sa vedeti daca incercati reteta, timpul de gatire pentru muschiul de porc la cuptor este aproximativ 25 de minute.

Cu ce puteti servi muschiuletul de porc la cuptor?

Pai in primul rand cu ce sunteti deja obisnuiti, clasicul piure de cartofi, cartofi copti, sau gratinati

Legume: morcovi, conopida, broccoli, varza de Bruxelles

Salate sau doar paine, dar o paine coapta de casa cu coaja bine rumenita si miez pufos ce-l puteti intinde in sucul ramas de la friptura :)

muschiulet-amalia-2

Mușchiuleț de porc la cuptor

Ingrediente 3-4 portii:

  • 1 muschi de porc de aprox 800g
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita boia afumată
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline si 50g unt sau 4 linguri ulei de masline

Mai aveti nevoie de o tigaie groasa de preferat de fonta si de folie de aluminiu.

Bun pentru inceput preincalzim cuptorul la 200grade Celsius.

Spalam muschiuletul bine cu apa rece, il stergem cu un prosop de hartie si apoi il taiem in doua bucati.

Condimentam fiecare bucata cu sare, piper, boia, usturoi, ierburi uscate. Frecam bine carnea de porc cu ele.

Incingem 2 linguri de ulei de masline in tigaie si prajim rapid la foc mare bucatile de carne, pana devin aurii. Prajirea carnii inainte de coacere formeaza o crusta care pastreaza aroma carnii in interior.

muschiulet-amalia-3

Transferam bucatile de carne pe o folie de aluminiu pe care am pus in prealabil putin ulei de masline. Puteti pune pe fiecare bucata de carne putin unt.

Stropiti carnea cu suc lamaie, ajuta la fragezirea carnii.

Inveliti carnea cu folie si rasuciti la capete astfel incat sa fie inchisa bine, carnea se va coace uniform fara sa se usuce.

muschiulet-amalia-4

Punem carnea intr-o tava si coacem timp de fix 20 de minute.

muschiulet-amalia-5

Scoatem tava si lasam sa stea inca 5 minute apoi desfacem folia ( aveti grija la sosul ramas, eu am lasat in tava carnea si am scos folia), si taiem carnea felii.

muschiulet-amalia-6

Puteti condimenta suplimentar cu sare si piper daca doriti.

Serviti impreuna cu sosul din tava.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.