Mușchiuleț de porc în sos de curry

muschiulet-de-porc-cu-curry-amalia-1

Ce sa va spun despre curry … cred ca cea mai potrivita expresie ar fi ca il iubesti sau il urasti. Eu cred ca il iubesti daca stii sa-l integrezi intr-un preparat si merita sa incercati si voi o reteta cu el. Pe blog am cateva retete toate apreciate de cei din familie si cu siguranta mai urmeaza si altele , doar ca stiti voi mereu sunt altele la rand.

Muschiuletul de porc in sos de curry este un preparat excelent, ai mei copii s-au lins pe degete, are o aroma aparte, este fraged si se prepara foarte repede. De aceea am ales muschiulet de porc, pentru ca este foarte fraged si mi s-a parut ca merge de minune cu aceasta reteta. Cred ca la fel de bine ar merge sa o preparati si cu piept de pui eu chiar o sa incerc cat de curand.

Un ingredient la care nu trebuie sa renuntati sub orice forma este usturoiul, rog nu-l omiteti.

Alaturi de curry am folosit, turmeric pentru culoare, putin ghimbir si sos de soia. Asadar musai sa le aveti pe toate in camara/frigider dar aceste ingrediente cam merg impreuna la preparatele cu iz asiatic asa ca sunt sigura ca le aveti deja. Daca nu le gasiti in orice magazin nu sunt ceva neobisnuit.

Ca si garnitura recomand orezul simplu, sosul este deja aromat si nu cred ca merge si cu alt tip de garnitura dar hai sa zicem ca merge si cu noodels. Doar daca imi promiteti ca o sa-l faceti putin mai picant :)

Asadar ingrediente cunoscute, culoare interesanta, gust mega bun, urmeaza reteta .

Mușchiuleț de porc în sos de curry

Ingrediente 4 porții:

  • 1 muschiulet de porc de aproximativ 1 kg
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de curry
  • 1/4 lingurita turmeric
  • un varf de cutit de ghimbir pudra
  • 2 lingurite de amidon alimentar
  • 100ml sos de soia
  • 250ml smantana de gatit sau lapte de cocos
  • sare, piper
  • fulgi de chilli
  • ulei de masline

Pentru inceput taiem muschiul de porc felii mai subtiri pe care le condimentam bine pe ambele parti cu sare si piper. Nu exagerati cu sarea, sosul de soia este destul de sarat ( chestie care mi-o repet mereu cand folosesc sos de soia).

Incingem putin ulei intr-o tigaie si prajim feliile de carne pe ambele fete pana se rumenesc apoi le scoatem pe o farfurie. Feliile de carne trebuie sa fie facute cand le scoateti pe farfurie. In caz ca aveti ghinion sa nimeriti o carne mai tare ( adica un fost posesor a muschiului mai batran) mai adaugati putina ala cam 150ml si lasati pana se face.

muschiulet-de-porc-cu-curry-amalia-2

Usturoiul il tocati marunt si il prajiti 30 de secunde in grasimea ramasa, daca este cazul mai adaugati putin ulei.

Adaugati curry, turmeric, ghimbirul si amestecati apoi adaugati sosul de soia si amidonul. Luati tigaia deoparte si adaugati smantana de gatit si amestecati rapid. Puneti tigaia inapoi la foc mic si amestecati pana se ingroasa, daca vi se pare prea gros sosul mai adaugati putina apa. Puteti sa folositi si lapte de cocos in loc de smantana pentru gatit.

muschiulet-de-porc-cu-curry-amalia-3

muschiulet-de-porc-cu-curry-amalia-4

muschiulet-de-porc-cu-curry-amalia-5

Adaugati feliile de carne si mai lasati sa dea doua trei clocote. Daca e cazul mai condimentati cu sare și desigur puteți adăuga fulgi de chilli daca va place sa mancati mai picant.

muschiulet-de-porc-cu-curry-amalia-6

Mâncarea e gata!

muschiulet-de-porc-cu-curry-amalia-7

Serviti cu orez fiert.

 

muschiulet-de-porc-cu-curry-amalia-8

Este foarte foarte bun!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Mușchiuleț de porc în sos de curry”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.