Stiu ca suna ciudata denumirea, gulasul este un preparat de origine maghiara, insa probabil cineva la incercat si i-a adus niste modificari ( adica sigur ) si l-a redenumit.
Zilele trecute cautam retete cu carne de porc si intamplator am dat peste aceasta bunatate. Este o mancare absolut gustoasa, va promit ca daca o incercati toata lumea va fi multumita de rezultat.
Cand spui gulas te gandesti la o mancare cu mult sos de rosii, legume si desigur picanta. Aceasta reteta de gulas este o varianta mai blanda si mai aromatizata daca pot sa spun asa , desigur pastreaza multe din ingredientele de baza insa aduce elemente noi. In reteta originala se punea si ananas dar eu am renuntat pentru ca am doi in familie care nu-l agreeaza de nicio culoare in retetele sarate si pentru gatesc pentru familie si nu pentru blog am preparat mancarea pentru a fi pe placul tuturor.
Reteta se prepara foarte usor desi poate o sa vi se para lunga lista de ingrediente va rog sa nu omiteti niciunul, mai ales ghimbirul care ii da o aroma deosebita, usor picanta.
Se serveste cu orez dar puteti incerca si cu cartofi natur.
Gulas cu carne de porc, curry si ghimbir
Ingrediente 6 portii:
- 1 kg pulpa de porc
- 2 cepe potrivite
- 4 catei de usturoi
- 2 lingurite curry
- 1/2 lingurita pudra de ghimbir sau 1 lingurita ghimbir proaspat dat pe razatoarea fina
- 2 linguri mari de pasta de tomate ( vara puteti folosi 600g rosii proaspete decojite si taiate bucati)
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita pasta de ardei
- 1 lingurita boia dulce afumata
- 4 linguri ulei
- sare, piper
Carnea o spalati bine si o taiati cubulete
Intr-o tigaie sau cratita cu pereti mai grosi de preferat de fonta, incingeti uleiul si adaugati ceapa tocata impreuna cu usturoiul tocat. Le prajiti caliti un minut apoi adaugati carnea si prajiti timp de 5 minute.
Adaugati boiaua dulce, curry, ghimbirul si amestecati bine un minut. Apoi adaugati pasta de rosii, pasta de ardei, sare, piper si 500ml apa.
Lasati sa fiarba la foc mic cu capac timp de 40 de minute sau pana cand carnea de porc este fiarta.
Sosul trebuie sa scada frumos, daca e prea mult mai lasati cateva minute sa fiarba fara capac sa se evapore rapid apa.
Asta e tot!
Serviti cu orez fiert sau cu cartofi natur.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]