Mere coapte cu fulgi de ovăz și nucă

Cat de mult ne plac merele coapte nu as putea sa va spun cu exactitate. Ce pot sa afirm cu sigurnata este ca incepand cu toamna si treminand cu inceputul primaverii ne fac serile aromate si placute destul de des. Merele coapte sunt pentru mine simbolul toamnei, imi amintesc de zilele petrecute la bunici, cand veneam de afara si bunica ma astepta cu mere coapte in interiorul carora punea magiun de prune si samburi de nuca. Nu va inchipuiti cum mirosea in bucatarie si cat de fericita eram… nu le-am uitat niciodata si acasa in serile de iarna, cand stateam fara curent ( ce sa vezi nu am crezut ca ma voi intoarce din nou la vremurile de trista amintire, dar se pare ca asta ne asteapta) mama imi facea mere coapte…si ceai de tei. Da, unele lucruri nu se uita niciodata. Insa revenind in vremurile de acum, zilele trecute am testat o super reteta de mere umplute coapte.

 

Merele coapte cu fulgi de ovaz si nuca sunt excelente, putin diferite de varianta clasica . Se fac usor si va recomand din prima sa faceti o tava mare pentru ca se mananca imediat! Ce e mai bun la aceasta reteta, sosul ce se formeaza in tava, pfui un deliciu!

Puteti sa serviti merele cu frisca sau inghetata de vanilie, top of the top.

Ca si soi de  mere recomand golden sau granny smith, in principiu merele mai tari dar nu va impiedicati de asta, cumparati de care gasiti si preparati reteta, o sa vedeti ca poate fi un desert sau o cina delicioasa.

Mere coapte cu fulgi de ovăz și nucă

Ingrediente 4 portii:

  • 4 mere taiate in jumatate ( eu le-am curatat si de coaja)
  • 4 linguri miez de nuca taiat grosier
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri zahar brun ( eu am folosit alb)
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1 varf de cutit sare grunjoasa
  • 150ml apa
  • 2 lingurite amidon alimentar
  • 1 lingurita suc de lamaie

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Punem jumatatile de mere intr-o tava de 15x20cm

Pentru umplutura amestecam nucile, fulgii de ovaz, zaharul, untul topit, scortisoara, cardamon-ul si sarea intr-un bol.

Puneti cu lingura umplutura deasupra fiecarei bucati de mar.

Amestecati apa cu amidonul alimentar si sucul de lamaie apoi turnati amestecul peste mere.

Coaceti timp de 25 de minute, pana se rumenesc frumos si sosul se ingroasa putin. Daca sosul scade prea mult puteti adauga putina apa.

Serviti imediat sau puteti sa pastrati la frigider pana la 3 zile.

 

Sursa retetei aici

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.