Feta cu dovlecei la cuptor

feta-cu-dovlecei-amalia-1

Dacă este o branza care sa-mi placa, feta e aceea. Bine eu iubesc toate branzeturile ( era sa scriu aproape dar am facut o recapitulare rapida in gand si mi-am dat seama ca nu exista tip de branza sa nu-mi placa ) deci orice reteta cu branza este bine venita.

Feta cu dovlecei la cuptor este un preparat simplu și practic, se poate servi cu paine prajita dar si cu paste ca in cazul nostru. Se prepara la cuptor si etse o modalitate usoara de a folosi dovleceii, mai ales acum vara cand ii gasiti peste tot. Am folosit zucchini deoarece au o alta textura si de ce sa nu mint, i-am gasit la magazin la un pret foarte bun.

Singura greseala pe care am facut-o in aceasta reteta, a fost faptul ca am taiat dovlecei si ceapa bucati mai mari, rog ca voi sa le taiati dovleceii cubulete mai mici , se vor zdrobi mai usor  si ceapa felii subtiri.

Daca doriti sa serviti preparatul cu paste va recomand unele mai mici, aveti de unde alege sunt sigura.

Feta cu dovlecei la cuptor

Ingrediente 4 portii:

  • 2 dovlecei potriviti ( aproximativ 400g)
  • 300g feta
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • putin oregano
  • sare, piper, fulgi de chilli
  • ulei de masline

Daca doriti sa serviti preparatul cu paste aveti nevoie de 250g paste mici

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 200grade Celsius.

Dovleceii daca sunt foarte mici si cruzi ii lasati cu coaja, daca sunt mai mari ii curatati de coaja.

Ii taiati cubulete ( asa cum am scris eu i-am taiat mai mari si s-au zdrobit mai greu)

La fel si ceapa, o curatati de coaja si o taiati bucati.

Intr-un vas termorezistent, puneti putin ulei, adaugati legumele si usturoiul necuratat.

Condimentati cu piper si foarte putina sare.

Impingeti legumele spre marginea tavii, avand grija sa nu se suprapuna si in mijloc puneti feta taiata felii de aproximativ 0,7cm.

Presarati peste tot oregano uscat si fulgi de chilli.

feta-cu-dovlecei-amalia-2

Coaceti timp de 20 de minute.

Intre timp fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, eu am folosit acest tip de paste.

Scoateti tava de la cuptor, legumele trebuie sa fie rumenite si coapte.

Usturoiul il scoateti, il strangeti intre doua degete, miezul copt il puneti in tava , coaja desigur o aruncati.

Cu o furculita zdrobiti bine legumele si le amestecati cu feta.

Preparatul este gata!

Asa cum am scris, se poate servi si cu paine prajita nu doar cu paste.

Daca serviti cu paste, puneti pastele fierte peste el in tava si amestecati usor. Mai adaugati 3-4 linguri din apa in care au fiert pastele.

Serviti preparatul cald!

Reteta este preluata de pe thishealthytable.com

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.