Doamne, daca ati sti cat este de buna aceasta supa crema! O adevarata desfatare a simturilor, aromata, usor dulce cu un gust minunat in care se intalnesc o multime de arome: ardei, rosii, usturoi…. trebuie chiar trebuie sa o incercati.
Am vazut o multime de variante ale acestei supe minunate pe net si oarecum incercat sa combin tehnicile de preparare , simplificand reteta pe cat posibil.
Supa crema de rosii coapte se prepara foarte simplu, ingredientul de baza si anume rosiile il gasiti cum din plin prin piete. Este foarte important sa folositi rosii bine coapte carnoase, aromate. In rest doar cateva ingrediente, ardei, ceapa, usturoi, clasice pentru o supa de rosii, suficiente pentru a o aduce pe un loc fruntas in topul supelor creme.
Reteta se prepara destul de usor, eu am facut o greseala pe care o sa o scriu la momentul potrivit sa nu o faceti si voi.
Daca ma intrebati cu ce se serveste supa crema va spun cu crutoane sau paine prajita, puteti sa o serviti si cu paine mai tare sau de ce nu asa cum am vazut pe net cu un sandvis cu paine prajita si branza.
Supă cremă de roşii coapte
Ingrediente 4 porţii:
- 1 kg de rosii
- 1 ardei kapia mare,puteti folosi si gogosar
- 1 ceapa rosie
- 2 morcovi mici
- 4 catei de usturoi
- 600ml supa de legume sau apa plus condiment
- 1/4 lingurita cimbru
- 1/4 lingurita busuioc uscat
- 1/4 lingurita zahar
- sare, piper, ulei de masline
Pentru servit
- 150ml smantana pentru gatit
- crutoane, paine prajita
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Taiem rosiile sferturi la fel si morcovii curatati, ardeiul felii mai mari, ceapa curatata de coaja in sferturi si le asezam intr-o tava mai groasa. Eu am facut prostia din obisnuinta sa pun hartie de copt, dar voi sa nu puneti, legumele vor lasa zeama care este foarte buna si o veti folosi la supa.
Condimentam cu sare, piper si stropim legumele cu putin ulei de masline si le coacem timp de 25 de minute.
Intr-o oala de 3l punem putin ulei de masline, adaugam usturoiul curatat si tocat marunt si il prajim un minut. Adaugam si cimbrul si busuiocul, amestecam cateva secunde si adaugam legumele din tava cu tot cu zeama lasata.
Adaugam supa sau apa si condimentul, zaharul, amestecam , acoperim cu un capac si lasam supa sa fiarba 10 minute la foc potrivit.
Luam oala deoparte si mixam legumele cu mixerul vertical. As zice ca trebuie strecurate dupa ce le-ati mixat dar mie mi s-a parut foarte ok si asa supa, toate s-au zdrobit/tocat foarte bine.
Condimentati daca e cazul cu sare si piper si serviti supa crema cu smantana de gatit.
Eu am prajit cateva felii de paine la cuptor peste care am picurat ulei de masline si am pus putin parmezan.
Este excelenta!
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
![](https://i0.wp.com/www.haisagatim.ro/wp-content/uploads/2023/09/amalia-oanta.jpeg?resize=100%2C100&ssl=1)
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]