Ciorba de cartofi

Usoara si rapid de preparat ciorba de cartofi nu se numara printre preferatele sotului meu  :) dar mie imi place foarte mult.

Reteta de mai jos o am de la mama mea este varianta fara carne.

  • Ingrediente:
  • 5-6 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina
  • 2 cepe
  • 200ml lapte sau smântână
  • 1 ou
  • 250ml bulion
  •  leustean, patrunjel, tarhon
  • ulei, sare

Zarzavatul ( morcovii, patrunjelul, telina, ceapa) se curata si se taie cuburi mici, apoi se calesc in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat se adauga cartofii taiati cuburi mai mari.

Se mai calesc 10min si se adauga 3l apa rece.

Se lasa sa fiarba la foc mic.

Dupa ce s-au fiert se adauga bulionul, se  mai lasa 10 min si apoi se drege cu galbenusul de ou amestecat cu lapte sau smantana.

Se toaca verdeata marunt si se adauga la ciorba.

Albusul se bate putin si se adauga la ciorba.

16 comentarii la „Ciorba de cartofi”

  1. Cartofii se calesc 10 min? Nu e cam mult?
    Albusele se bat spuma si se adauga pur si simplu in supa? N-am mai auzit variata asta, de-aia intreb.

  2. Dar daca nu prajesc legumele inainte, nu o sa iasa la fel de gustoasa nu? Eu nu am voie prajeli:(
    Imi poti da vreun sfat? Multumesc!

  3. Draga Amelia team pus la bookmarks.N-am avut morcovi ,telina ,bullion say radacina de patrunjel dear am urmarit restful retetei cuvint cu cuvint. Am folosit ketchup in loc de bulion,si totusi mi- a iesit o cirba grozava! Multumesc mult pentru reteta George

  4. Amalia… te salut cu tot respectul,, am rugamintea la tine ca sa pui mai multe filmulete pe youtube te rog frumos cu pretaratele tale in timp ce le prepari . te urmaresc si sa sti ca gatesc retete de-ale tale . multumesc frumos anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.