Ciorba de macris fara carne

 

I-am zis la Luci ca fac ciorba de macris si ma intreaba de unde am gasit miel :). In conceptia lui ciorba de macris se face doar cu carne de miel. Lasa ca schimbam noi unele obiceiuri.

Reteta de mai jos o am de la mama, o alta varianta fata de ciorba clasica.

Ingrediente:

  • 1 kg macris
  • 2 cepe mici
  • 3 linguri orez
  • 250ml lapte
  • 2 oua
  • sare, patrunjel verde, ulei

Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine sticloasa apoi se adauga macrisul spalat bine.

Se caleste apoi se adauga cele 3 linguri de orez si se mai caleste cateva minute.

Adaugam 3 litri de apa rece si lasam sa fiarba pana este fiert orezul. Apoi se pune laptele si se da intr-un clocot.

Stingem focul si amestecam galbenusurile cu putina supa fierbinte si rasturnam amestecul in oala.

Albusurile le dam drumul intregi in oala.

Potrivim de sare si mai adaugam patrunjel verde tocat.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


15 comentarii la „Ciorba de macris fara carne”

  1. Primul lucru care il fac cand intru pe net e sa intru pe siteul tau.Totdeauna gasesc ceva bun.Si de data asta am gasit aceasta ciorba apetisanta ,usor de facut si plina de vitamine.Mersi ………fug la piata dupa macris.

  2. In piața ai găsit macris? Felicitări pt blog,gatesti minunat.si eu sunt din Cluj,îți citesc aproape zilnic posturile.te pup.tine-0 tot asa!

  3. Sa sti ca am facut azi ciorbita,a iesit super. Am mai adaugat un morcov ras prin razatoarea mare si l-am calit odata cu ceapa si apoi am urmat reteta ta.DELICIOASA de PRIMAVARA.

  4. Eu fac aceasta ciorba de cand ma stiu, este delicioasa pe timpul verii, se poate manca si rece. Ce fac eu diferit fata de aceasta reteta este ca, inlocuiesc orezul cu galusti de gris taiate mai micute. Se mai poate adauga ceapa verde si marar, dupa gust. Este DELICIASA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.