Chec cu cacao

Pufos si usor de facut checul cu cacao este un dulce traditional pe care il stim de mici copii unii dintre noi. Este aproape imposibil sa nu-l cunoateti pentru ca este o prajitura atat de simpla si de buna care a facut deliciul copilariei noastre.

Eu il fac in doua variante, marmorat sau „tigrat” voi va alegeti cea care va place :)

Chec cu cacao

Ingrediente pentru 2 checuri sau un chec mare în tava de 25×35

măsura folosita este o cană de 250ml

  • 6 oua mari sau 8 mai mici
  • 1cana de zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingura cu varf cacao de buna calitate
  • esenta de lamaie sau portocale

Se bat bine albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza  in continuare pana se topeste tot zaharul. Se adauga cate un galbenus si se mixeaza. Se adaugă și uleiul.

Apoi adaugam scoatem mixerul din functiune si folosim o spatula de lemn.  Adaugam zaharul vaniliat si esentele. Punem treptat faina amestecand usor peste cap dupa fiecare lingura de faina.

Ungem 2 tavi de chec cu grasime si le tapetam cu faina si turnam in ele 3/4 din compozitie. In celalalt sfert adaugam cacao, amestecam si punem deasupra dintr-un capat in celalalt al tavii.

Coacem 25-30min la 180g C.

Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca putin si apoi le scoatem din tava pe un gratar.

Iar in varianta tigrata, impartim compozitia in doua, iar in cealalta jumatate adaugam cacao. Punem o lingura de compozitie alba pentru inceput in mijlocul tavii de chec apoi o lingura de compozitie cu cacao, repetam pana se termina compozitia. Nu nivelati cu lingura o sa se aseze singura :)

Chec-cu-cacao-3

Si un mic filmulet sa vedeti ce fain a iesit

Pofta buna!

Și în varianta copt în tava de 25x35cm

Și un filmuleț tot asa ca să vedeti cât de pufos este.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


24 de comentarii la „Chec cu cacao”

  1. ai ce faina arata ……..pufos si galben ( ouale de casa poate ? ), imi lasa gura apa…..
    maine il fac………si poimaine dimineata mananc cu o cana de lapte…..hihihi

    vroiam sa te intreb cam cat inseamna o cana de faina in grame ?
    si multumim de reteta ! :)

      1. Amalia nu am avut timp sa il fac, am fost tare ocupata cu alte treburi, sper sa am timp saptamana asta care vine, oricum iti dau de stire cand il fac :*

  2. Eu il fac mult mai simplu…Cate oua , atatea linguri de zahar,faina si ulei…. Gălbenușurile le amestec cu uleiul si praful de copt stins in zeama de lamaie , zaharul vanilat si coaja de lamaie sau portocală rasa..Bat albușurile spuma,adaug gălbenușurile pregatite dupa cum am zis mai sus, apoi faina cernuta..Folosesc spatula doar la faina, in rest, mixerul..

  3. Acest chec este delicios. Foarte simplu si bun. Eu in loc de cacao am topit niste ciocolata cu alune ai am amestecat cu un sfert din compozitie. A iesit foarte bun. Felicitari Amalia pentru retetele pe care le postezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.