Briose cu fructe: ceva dulce usor de preparat. Am gasit reteta intr-o carte veche de bucate si m-a atras faptul ca era simpla si rapida.
Ingrediente pentru reteta de briose cu fructe
- 2 oua
- 6 linguri ulei
- 1 cutie mica de iaurt (180 de gr)
- 8 linguri zahar
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- un pic de sare
- fructe
Cum se fac briosele cu fructe?
Se mixeaza ouale cu zaharul pana acesta se topeste si compozitia creste in volum apoi se adauga treptat restul ingredientelor inafara de fructe.
Se pune aluatul in forme de briose (jumatate sau chiar mai putin deoarece creste la copt) si deasupra se pun bucatele de fructe.
Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius timp de aproximativ 35 min pana se rumenesc frumos desupra.
Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea.
Mie mi-au iesit 7 briose, dar destul de mari pentru ca asa am avut formele. Cred ca daca folositi forme mai mici ies 20buc.
Servim ca atare sau pudrate cu zahar.
Sfat:
Eu am pus fructe doar deasupra si mi s-au parut destul de putine. Va recomand sa puneti putin aluat in forma, apoi fructe, aluat si deasupra iar fructe.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Am sa le incerc. Pana acum am facut doar cu cacao si bucati de ciocolata si putina nuca taiata.
Cred ca putem pune si niste bile de piure de castane, eventual o visina sau doua in interior…hm? Merci de reteta… :)
Da, sigur ca da, astept sa-mi scrii cum ti-au iesit!
Super reteta,acum le-am scos din cuptor.perfecte și ca aspect și mai ales gust!!!!! Păcat ca nu va pot atașa aici doua fotografii! Merci mult!
Ma bucur ca v-au plăcut!
Ce bine arata! Ador briosele…cu fructe …fara fructe!
Toate cele bune…pa!
formele sunt cumva din aluminiu ?daca da , not good.
oricum arata extraordinar .
Bune si tare usor de facut!!
Am avut o singura data o experienta nefericita cu briose si de atunci n-am mai facut. (aveam forme de hartie si nu le-am putut desprinde; erau si fara oua, fiind de post). Ale tale arata tare bine, asa ca maine am sa incerc si eu. Mi-am luat intre timp forme din tabla.
Sper sa-ti reuseasca, astept sa-mi scrii cum au fost :)
e foarte buna reteta!!! simpla si rapida, cu ingrediente pe care oricine le are la indemana. cresc foarte frumos si se poate adauga dupa gustul fiecaruia ceea ce ii place, este exact ce cautam…o reteta clasica de briose pufoase si dulci!
Amalia, te stimez enorm, nu credeam ca o D-na asa de tinara, sa reusesca sa faca atitea minuni in bucatarie…… Succes Amalia, si nu uita ca esti foarte apreciata.Multumesc pentru tot ce faci .Cu toata stima Mariana.
Multumesc Mariana, imi place sa gatesc si sa incerc retete noi doar ca nu am atata timp cat mi-as dori. Ma bucur ca iti plac retetele si sa stii ca astfel de comentarii imi merg direct „la inima” :)
ce frumos sperca sunt si bune la gust
Buna, am incercat si eu azi reteta ta…f simpla, rapida si gustoasa…eu am facut o portie si jumatate si la a 2-a tava am pus si bucati de ciocolata….rezultatul…delicios…multumim de retete…multe sunt notate pe caietul meu de prajituri…tine-o tot asa si multa inspiratie pe viitor…:)
Multumesc pentru aprecieri si ma bucur ca ti-au iesit briosele :)
Au ieșit super pufoase și dulci însă eu am adăugat în aluat și câteva linguri de lapte. Păcat ca nu pot pune câteva poze . Mulțumesc pentru reteta!