Imi plac merele, branza dulce, fructele de padure si tartele asa ca v-ati prins ca reteta asta m-a cucerit la prima citire :).
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300g faina alba
- 125ml lapte
- 15g drojdie
- 30g unt sau 2 linguri ulei
- 1 ou
- 2 linguri zahar
- un varf de cutit de sare
Pentru umplutura:
- 400g branza dulce ( puteti folosi smantana pentru frisca, crema va iesi mult mai fina)
- 100ml lapte ( numai daca o faceti cu branza dulce)
- 50g zahar
- 3 linguri amidon alimentar
- 2 galbenusuri
- 1 plic zahar vaniliat
- coaja rasa de lamaie sau portocala
- 4-5 mere mai mari
- fructe de padure proaspete sau congelate aprox 150g
- 100g migdale tocate
Incepem cu aluatul; freca drojdia cu 1 lingurita de zahar pana se lichefiaza apoi adugam 2-3 linguri apa si 1 lingurita faina. Amestecam si lasam sa se umfle.
Intr-un bol punem oul, zaharul, le amestecam bine si adaugam drojdia crescuta, untul topit, si faina alternand cu laptele caldut. Framantam pana se desprinde de vas ( 10 min ) apoi lasam sa cresaca 1 ora pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul este dospit preincalzim cuptorul la 180 grade.
Punem toate ingredientele pentru umplutura (inafara de mere, fructe si migdale) intr-un bol si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Asa cum am scris daca folositi smantana pentru frisca, nu mai adaugati lapte. Daca folositi branza de vaci trebuie sa puneti si lapte deoarece compozitia este prea tare.
Intindem o foaie de aluat pe masa presarata cu faina si o asezam intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina ( sau cu o foaie de copt ) . O intepam din loc in loc cu fucrculita si ridicam marginile cam de 2 degete.
Merele le curatim de coaja, le scobim de samburi si le taiem felii de 1/2cm.
Eu am folosit o forma de dimensiunea 30×20. Daca folositi o forma rotunda cred ca merge una cu diametrul de 28cm.
Punem umplutura de branza peste aluat si asezam merele. In interiorul lor punem fructele de padure ( puteti folosi afine, zmeura, sau orice alt fruct de padure ).
Daca nu aveti fructe de padure le puteti inlocui cu stafide.
Presaram deasupra migdale tocate ( optional ) si coacem timp de 30-40 min la 180grade.
Cand tarta s-a rumenit frumos pe margini este gata.
Pudram cu zahar si servim.
Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru cu mici modificari.
Observatii:
Tarta nu este foarte dulce mie mi s-a parut putin acrisoara, probabil din cauza fructelor. Va recomand ca la crema sa folositi 100g zahar in loc de 50. Asta in caz in care vreti sa fie mai dulce.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Azi am sa o incerc. E foarte interesanta si cred ca e si buna dupa cum arata.
E foarte buna . Am sa o repet cat de repede.
Ma bucur ca ti-a placut :).