Banane inghetate invelite in ciocolata


Asa reteta simpla si cu gust atat de bun mai rar … Este un desert de vis mai ales pe caldurile astea.

Aveti nevoie de:
2 banane
100 g ciocolata
1 lingura ulei
2-3 biscuiti
cateva alune nesarate sau nuci
covrigei nesarati sau grisine
nuca de cocos

Curatam bananele si le taiem bucati cam de 2 cm. Infigem in fiecare bucata o scobitoare si le bagam la congelator.

Cat stau la congelator zdrobim biscuitii, alunele , covrigeii sau ce biscuiti mai aveti prin casa cu conditia sa nu fie chestii sarate. Eu le-am pus separat intr-o punga si le-am batut cu sucitorul .Le amestecam intr-un bol. Apoi topim ciocolata. Va scriu metoda cea mai simpla; punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga de plastic impreuna cu lingura de ulei. Incalzim apa intr-o oala mai mica si tinem punga in apa fierbinte pana se topeste ciocolata . Apoi luam punga o bagam intr-o cana si marginile le lasam pe langa cana. Sper sa intelegeti. Scoatem bananele din frigider si le inmuiem in ciocolata topita, apoi le trecem prin amestecul de biscuiti si alune. O sa vedeti ca ciocolata se intareste instant ( de aceea trebuiesc puse bananele la congelator inainte).

Punem bucatile de banana pe o foaie de copt si le bagam la congelator 2-3 ore pana ingheata banana .

Sunt excelente!
Reteta este preluata de pe un blog italian .

PS . Daca vreti pentru alt aspect si gust, treceti cateva prin nuca de cocos, cateva prin biscuiti si asa mai departe :)

58 de comentarii la „Banane inghetate invelite in ciocolata”

  1. he he! am facut si eu ieri banane cu inghetata, ca desert pentru petrecerea angajatilor. fara pic de modestie, toata lumea imi cerea reteta! desi e iarna… a prins foarte bine.
    multu frumos de inspiratie!
    deja am comezi pentru Craciun::)

  2. esti incredibila……..genioasa..nu stiu cum sa iti multumesc pt toate retetele astea delicioase…ne aduc aminte de acasa cu gustul bun de famile de sarbatori….multumesc mult…mirabella

  3. Super reteta,acum am dus si la o vecina de scara mi a cerut reteta sa faca si ea la copii!
    Merci Amalia acu ramane sa incerc maine ciupercile umplute:D
    Te pup

  4. Au fost dementiale bananele, sotul meu nu s-a putut opri, am descoperit ca dupa ce le scot din congelator si le tin cam 1.30 h la temperatura camerei, banana din interior devine moale aproape ca o pasta, si in combinatie cu ciocolata tare si crocanta de la exterior, este divin. Multumesc mult.

  5. Draga Amalia,

    Am vazut (si gustat) la diverse receptii aceasta reteta cu capsuni în loc de banane, este lejera si delicioasa.
    Bravo pentru acest blog si multumesc pentru sufletul pe care îl pui în retete si explicatii.
    Un sfârsit de an fericit!
    Alina

  6. Le-am incercat , doar cu arahide macinate chiar ieri vroia sa las pe a doua zi sa le pot fotografia la lumina dar nu am mai avut posibilitatea:) peste noapte au disparut in mod misterios

  7. Buna dimineata!

    Felicitari pentru talentul si daruirea dumneavoastra in arta culinara!
    M-ati putea ajuta cu reteta de tort cu mere (si nuci,cred) si crema de zahar ars?!Am gasit reteta pe internet,insa apare in ,,n” feluri,iar in retetele dumneavoastra am mare incredere.V-as fi profund recunoscatoare! Va multumesc!

  8. Buna Amalia, am incercat si eu aceasta reteta. Vreau sa iti spun ca a iesit super. Cu ciocolata m.am descurcat bine, in sensul ca eu am topit.o pe aburi si au iesit minunat. Multumim!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.