Banane inghetate invelite in ciocolata


Asa reteta simpla si cu gust atat de bun mai rar … Este un desert de vis mai ales pe caldurile astea.

Aveti nevoie de:
2 banane
100 g ciocolata
1 lingura ulei
2-3 biscuiti
cateva alune nesarate sau nuci
covrigei nesarati sau grisine
nuca de cocos

Curatam bananele si le taiem bucati cam de 2 cm. Infigem in fiecare bucata o scobitoare si le bagam la congelator.

Cat stau la congelator zdrobim biscuitii, alunele , covrigeii sau ce biscuiti mai aveti prin casa cu conditia sa nu fie chestii sarate. Eu le-am pus separat intr-o punga si le-am batut cu sucitorul .Le amestecam intr-un bol. Apoi topim ciocolata. Va scriu metoda cea mai simpla; punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga de plastic impreuna cu lingura de ulei. Incalzim apa intr-o oala mai mica si tinem punga in apa fierbinte pana se topeste ciocolata . Apoi luam punga o bagam intr-o cana si marginile le lasam pe langa cana. Sper sa intelegeti. Scoatem bananele din frigider si le inmuiem in ciocolata topita, apoi le trecem prin amestecul de biscuiti si alune. O sa vedeti ca ciocolata se intareste instant ( de aceea trebuiesc puse bananele la congelator inainte).

Punem bucatile de banana pe o foaie de copt si le bagam la congelator 2-3 ore pana ingheata banana .

Sunt excelente!
Reteta este preluata de pe un blog italian .

PS . Daca vreti pentru alt aspect si gust, treceti cateva prin nuca de cocos, cateva prin biscuiti si asa mai departe :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


58 de comentarii la „Banane inghetate invelite in ciocolata”

  1. Iza sunt racoritoare , poate un pic cam dulci ( mie asa mi s-au parut) cred ac se pot face si cu alte fructe ca de exemplu pepene ( eu o sa incerc). Te pup !

  2. Hola Amalia gracias po seguirme en mi blog ahora ya te puedo seguir a ti ayer no pude ,te mando muchos besos y voy a hacer alguanas de tur resectas se ven deliciosas !!besos!!!

  3. Amalia te felicit pentru acest desert "rapid" si foarte aspectuos iar in viitorul foarte apropiat am sa-l fac si eu. Pupici.

  4. Am si eu o intrebare: Bucatile de banane nu-si schimba culoarea? As vrea sa le fac, dar sunt putin curioasa aici. Te pup cu drag si numai bine! Luiza

  5. O idee minunata si sint convinsa ca este si foarte delicios. PS: te rog sa treci duminica pe la mine sa ridici niste premii-Cami-Camila (culinar)
    O duminica placuta linga cei dragi

  6. tocmai le-am bagat la congelator, sa vedem cum ies ;))
    am avut totusi o mica problema cu scobitorile – au alunecat cateva. cred ca trebuia sa stea mai mult la rece, sa inghete bine

  7. Excelenta reteta: racoritoare si aratoasa, ca sa nu mai spun ca bananele sunt favoritele mele… de unde ti-a venit ideea?

  8. Andreea nu-i nicio problema cand o sa inghete scobitorile se vor fixa :). Astept sa-mi scrii daca ti-au placut !

  9. Alina reteta o am de pe un blog italian, imi pare rau ca nu mai am adresa deobicei scriu sursa…sper sa incerci reteta, te pup!
    PS. Foarte frumos blogul tau :).

  10. Am facut si eu minunata reteta :) Foarte bune. Parca era o inghetata ,se topea in gura.

    Am insa niste intrebari: cam cat ar fi trebuit sa le tin la congelator? si cum ai facut cu crema, ca mie a inceput sa mi se intareasca destul de repede si nu s-a mai prins cum trebuie d eultimele bucati de banana, plus ca pana le-am terminat, ultimele banane nu mai erau inghetate :D Poate ca ar trebui sa le scot pe rand. Am incercat sa pun crema inapoi pe foc dar tot nu a mai iesit ca la primele .
    Oricum, foarte gustoasa reteta. :)

  11. Draga Anonim, inainte de a trece bananele prin ciocolata se tin la congelator cateva minute doar cat sa fie foarte reci… asa se prinde ciocolata mai bine…ciocolata am pus-o intr-o punga, am scufundat punga in apa fierbinte si apoi am pus-o intr-o cana , am desfacut marginile si am scufundat banana in ea. Apoi le trecem prin amestecul de biscuiti si le bagam 2 ore al congelator. Ciocolata fiind in punga se pot ridica marginile si se topeste din nou intr-un vas cu apa calda. La mine nu a fost cazul , dar asa se poate proceda. Sper ca am explicat mai bine acum… ma bucur ca ti-au placut , sa-mi scrii daca nu ai inteles ca iti explic :).

  12. bananele s-au terminat imediat ce le-am scos din congelator :)) se pare ca au avut succes. acum am intrat sa caut o reteta cu fasole verde :P

  13. Asa am facut si eu (doar ca le-am lasat mi mult la congelator, vreo jumatate de ora cam, pentru ca mi se pareau ca nu sunt destul de reci) dar probabil ca fiind foarte cald in casa pana am reusit eu sa le fac pe toate s-au incalzit bananele :)
    Am facut si cum ai spus tu cu ciocolata si am topit-o in punga, cand am vazut ca nu mai mergea usor am pus-o din nou pe foc, dar bananele le-am lasat pe masa, asa ca ele intre timp s-au incalzit. In concluzie, ultimele au iesit mai pricajite.
    Data viitoare le voi pune imediat la congelator daca ma apuc sa retopesc ciocolata :)
    Multumesc ca mi-ai raspuns. :)

  14. Minunate!
    Am încercat și cu alte fructe, dar nu a ieșit nici unul atât de spectaculos ca bananele. Totuși, vreau să încerc și cu pepene galben.

    Cert e că a trebuit să o mint pe fiică-mea și să îi spun că nu mai sunt. Apoi să mănânc pe ascuns :).

    Mulțumesc pentru rețetă!

  15. Irina bine ca nu poate citi ce-ai scris :)).Iti multumesc pentru precizare si pe mine ma batea gandul sa le incerc cu alte fructe , cu pepene nici eu nu am incercat :).

  16. Nu stiu ce s-a intamplat, dar de ceva vreme am probleme cand trebuie sa trimit un comment (pe aproape toate blogurile). Am mai scris acest comentariu mai demult, dar vad ca nici asta nu a aparut. :)

    Am incercat bananele inghetate, si au iesit foarte bune. Sper sa nu te superi, dar as vrea sa postez si eu reteta (am postat deja cea de chec cu banane pe care o adoooor). Sarut mana pentru bunatati :)

  17. Ma bucur ca ti-au placut , trec pe la tine sa vad ce bunatati ai pe blog… daca ai nelamuriri la vreo reteta sa-mi scrii. O seara placuta iti urez !

  18. buna.am intrat acum ceva timp pe blogul tau.retetele sunt super.am facut 'lapte de pasare' mi-a placut mult cum arata si mi-a iesit super,mi-a placut si o sa mai fac.te-am votat si eu la concursul cu blogurile.imi place blogul tau si cum sunt la inceput ,e de mare ajutor.felicitari si bafta in contiunuare.sa ne delectezi mereu cu aceleasi retete delicioase.

  19. buna amalia…am incercat si eu reteta asta si vreau sa zic ca este foarte gustoasa si mai ales racoroasa
    PS. reteta pt bezele nu ai? imi plac mult retetele tale ca arata delicios
    te pup

  20. Amalia ma bucur ca ti-au placut :). Reteta de bezele nu am , nu ma pot incumeta sa le fac pentru ca am o problema cu cuptorul arde prea tare…ce visez eu este Pavlova , bezeaua aceea mare umpluta cu frisca si fructe :)… bezelele se fac foarte usor, retete gasesti pe google dar trebuiesc coapte la foc mic astfel incat sa ramana albe .

  21. he he! am facut si eu ieri banane cu inghetata, ca desert pentru petrecerea angajatilor. fara pic de modestie, toata lumea imi cerea reteta! desi e iarna… a prins foarte bine.
    multu frumos de inspiratie!
    deja am comezi pentru Craciun::)

  22. esti incredibila……..genioasa..nu stiu cum sa iti multumesc pt toate retetele astea delicioase…ne aduc aminte de acasa cu gustul bun de famile de sarbatori….multumesc mult…mirabella

  23. Super reteta,acum am dus si la o vecina de scara mi a cerut reteta sa faca si ea la copii!
    Merci Amalia acu ramane sa incerc maine ciupercile umplute:D
    Te pup

  24. Au fost dementiale bananele, sotul meu nu s-a putut opri, am descoperit ca dupa ce le scot din congelator si le tin cam 1.30 h la temperatura camerei, banana din interior devine moale aproape ca o pasta, si in combinatie cu ciocolata tare si crocanta de la exterior, este divin. Multumesc mult.

  25. Draga Amalia,

    Am vazut (si gustat) la diverse receptii aceasta reteta cu capsuni în loc de banane, este lejera si delicioasa.
    Bravo pentru acest blog si multumesc pentru sufletul pe care îl pui în retete si explicatii.
    Un sfârsit de an fericit!
    Alina

  26. Le-am incercat , doar cu arahide macinate chiar ieri vroia sa las pe a doua zi sa le pot fotografia la lumina dar nu am mai avut posibilitatea:) peste noapte au disparut in mod misterios

  27. Buna dimineata!

    Felicitari pentru talentul si daruirea dumneavoastra in arta culinara!
    M-ati putea ajuta cu reteta de tort cu mere (si nuci,cred) si crema de zahar ars?!Am gasit reteta pe internet,insa apare in ,,n” feluri,iar in retetele dumneavoastra am mare incredere.V-as fi profund recunoscatoare! Va multumesc!

  28. Buna Amalia, am incercat si eu aceasta reteta. Vreau sa iti spun ca a iesit super. Cu ciocolata m.am descurcat bine, in sensul ca eu am topit.o pe aburi si au iesit minunat. Multumim!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.