Prajiturele turcesti cu iaurt


Cuvantul „turcesti” sper sa nu va lase impresia ca aceste prajiturele sunt foarte dulci :). Sunt dulci-acrisoare , de fapt e o prajitura pufoasa si insiropata, in loc de faina se foloseste gris …avem si nuca de cocos, lamai dar mai bine va scriu reteta :).

Ingrendiente:

4 oua
500g iaurt
500g gris
1 plic praf de copt
1 plic zahar vaniliat
200 g zahar
125 g unt
coaja de lamaie
50 g nuca de cocos
Pentru glazura:
125 ml apa
125 g zahar
sucul de la 2 lamai
nuca de cocos
Amestecam grisul cu praful de copt. Mixam galbenusurile cu zahar pana se topeste, apoi adaugam untul la temperatura camerei si alternativ o lingura gris , o lingura iaurt.

La sfarsit adaugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma.

Ungem o tava cu grasime, tapetam cu nuca de cocos ,

turnam amestecul si coacem 30-45 de minute. Eu am folosit tava mare de la aragaz.

Facem testul cu scobitoarea si daca prajitura s-a copt, o scoatem din cuptor si o portionam in tava. Separat facem siropul din cantitatile de mai sus , il fierbem cateva minute si il turnam fierbinte peste prajitura. Presaram deasupra nuca de cocos si mai bagam prajitura 5 minute la cuptor.

Servim rece.

33 de comentarii la „Prajiturele turcesti cu iaurt”

  1. Am incercat si eu aceasta prajitura cu diferenta ca am folosit foietaj si nu gris oricum a iesit foarte buna si cred ca si cu gris ar iesi la fel.Multumim ptr retete amalia faci o treaba foarte buna asteptam retete noi :*

  2. am facut si eu prajitura asta si a placut tutror :) mama adora prajiturile cu lamaie, asa ca o sa incerc curand si tarta aceea cu lamaie si bezea.

  3. Am salvat de mult timp prajitura asta sa o incerc si i-a venit randul de Sfantul Nicolae. Pe langa ca e rapida de facut, e delicioasa. Nu e singura reteta incercata de pe site, dar asta mi-a placut in mod deosebit deoarece mi-a iesit din prima.. :) Multumesc pentru ideile grozave de gatit.

  4. Buna, Amalia! Tot nu e clar din reteta ce se face cu cele 50 g de nuca de cocos. Se foloseste in intregime pentru a tapeta tava sau se amesteca si in compozitie? Eu am amestecat-o in compozitie, pentru ca 50 g era mult prea multa doar pentru tapetat. (Si am vazut si la Edith la fel.) Nu mi-a crescut insa…. :-( Si nici siropul nu s-a transformat in glazura-ci a ramas tot irop…. Oare am gresit ceva? In orice caz, la gust nu e rea.

    1. Tot raul spre bine, noroc ca a iesit buna la gust :)… cocosul se foloseste pentru tapetat tava si pus deasupra la sfarsit, de crescut musai sa creasca dar nu foarte mult…siropul intra in prajitura si o mai indulceste nu ramane deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.